XS
SM
MD
LG

Promenjen Upravni odbor Naise, sada bez javnih funkcionera
Skoro godinu dana nakon što je izabran u Upravni odbor Ženskog rukometnog kluba Naisa visoki funkcioner SNS-a Slaviša Mićanović podneo je ostavku koja je i usvojena. U novom Upravnom odboru sada nema nijednog javnog i političkog funkcionera.
 
Ove sezone Naisa osvojila treće mesto u Prvenstvu Srbije, igrala u osmini finala Čelendž kupa i finalu Kupa regiona istok; foto: Vanja Keser

    Par dana nakon što je novinarima Južnih vesti obećao da će podneti ostavku jer tada “nije znao da zakonski nema prava da bude u Upravnom odboru”, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Slaviša Mićanović je to i učinio januara ove godine, ali su iz Naise tu informaciju potvrdili skoro pet meseci kasnije.

    Gospodin Slaviša Mićanović podneo je ostavku na mesto člana Upravnog odbora još pre gotovo pola godine, a ona je jednoglasno prihvaćena na sednici Upravnog odbora koja je održana 15. januara - kažu u Naisi.

    Tadašnji Upravni odbor postavljen je februara prošle godine, a u Zakonu o sportu naglašeno da od marta “član Uprave sportske organizacije ne može biti lice koje vrši javnu funkciju, kao ni lice koje vrši funkciju u organu političke stranke”.

    Pored Mićanovića, kako kažu u niškom klubu, ostavku u Upravnom odboru dao je i privrednik Zvezdan Gavrilović, dok su novi članovi privrednici Branislav Ranđelović i Ninoslav Milenković. U odboru su i predsednik kluba Lazar Nenadov, Tatjana Ranđelović i privrednik Marko Miskovski.

    Podsetimo, Naisa je prošle sezone osvojila treće mesto u Prvenstvu Srbije, a prvo mesto u Superligi nakon čega je usledio plej-of. Niške rukometašice igrale su u osmini finala Čelendž kupa, a u Kupu su stigle do finala Kupa regiona istok.