XS
SM
MD
LG

Crveni trg: Oni će obilježiti ovo prvenstvo

Rusija će narednih dana ugostiti najbolje svjetske reprezentacije i njihove igrače, a svakako je da će najviše pažnje privući najbolji fudbaleri

Foto: novosti.rs

Nakon osvojene titule sa „Barselonom“ Lionel Mesi želi u svojoj trofejnoj sobi da doda i reprezentativni pehar. Od samog početka njegove karijere porede ga sa Maradonom i ono što uvijek navode kao manu Lionelu je to što nema titulu prvaka svijeta. U Brazilu prije četiri godine je stigao do finala, ali su ga tu zaustavili Nijemci, dok sada naglašava da Argentina nije glavni favorit za zlato. Njegov navjeći konkurent je Kristijano Ronaldo, sa tri uzastopne osvojene Lige šampiona. Za razliku od Mesija, Ronaldo ima reprezentativni trofej i to sa Evropskog prvenstva, a sada će pokušati napraviti čudo sa svojom selekcijom i na Mundijalu.

Do velikog finala Lige šampiona i povrede Mohamed Salah imao je savršenu sezonu, gdje je oborio mnoge rekorde u „Liverpulu“. U Egiptu je dobio milion glasova na izborima, iako se nije kandidovao i to dovoljno govori o njegovoj popularnosti u „zemlji faraona“. Egipćani nisu igrali na Mundijalu od 1990. godine i sada ih je Salah odveo. Poslije debakla u polufinalu prethodnog prvenstva kod njih, Brazilci žele da pokažu svijetu da su spremni za trofej, a glavna uzdanica će im biti Nejmar. Igrač vrijedan 222 miliona evra, doživio je povredu i propustio kraj sezone u „PSŽ“, ali će biti spreman da predvodi „selesao“ u Rusiji.

Njih četvorica su glavne zvijezde ovog Svjetskog prvenstva, ali tu su još   Kros, Levandovski, Pogba, Mbape, Ramos, Azar, Modrić i svako od njih će učiniti ovo prvenstvo posebnim, a mnogi čekaju koji će to igrač iz sijenke zaluditi fudbalski svijet.