XS
SM
MD
LG

UEFA potvrdila: Radnički dobio licencu za Evropu, čeka se odluka gde će da igra
Da bi se stekli uslovi da se mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope igraju na stadionu "Čair" potrebna su određena poboljšanja, rekli su u Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) Južnim vestima. U Fudbalskom klubu Radnički kažu da su u toku radovi na ispunjavanju uslova koje traži UEFA.

Radnički se nada da će Evropu igrati na "Čairu", foto: JV/Vanja Keser

Da je inspekcija bila na stadionu "Čair", UEFA je potvrdila novinarima Južnih vesti, a licencu Radničkom daje Fudbalski savez Srbije koji je prošle nedelje potvrdio da niški klub može da igra u Evropi.

Možemo da potvrdimo da je inspekcija UEFA bila na stadionu "Čair" u Nišu. To je standardna procedura koja je potrebna ako UEFA ne poznaje stadion, taj stadion nije bio korišćen u takmičenjima UEFA više od četiri sezone ili je bio renoviran skoro. Izveštaj inspekcije nije javni dokument i zato je podeljen isključivo sa klubom i nacionalnim savezom - kažu u Evropskoj kući fudbala.

Izveštaj UEFA je stigao u Radnički, potvrdili u ovom niškom klubu, a u njemu se nalaze uputstva po kojima treba da se sredi stadion "Čair" kako bi se utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope igrale na tom terenu.

Da bi se stekli uslovi da se mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope igrali na stadionu "Čair" potrebna su određena poboljšanja da bi stadion bio u kategoriji 3 standarda UEFA. Konačni rok koji ima Fudbalski savez Srbije, koji je ovlašćen za izdavanje licenci u ovom slučaju, da završi listu licenciranih klubova je 31. maj - dodaju u Evropskoj kući fudbala.

U Radničkom su rekli da se trenutno izvode radovi na stadionu "Čair" prema uputstvima UEFA, ali nisu rekli do kada je rok da se sve sredi i kada se očekuje nova inspekcija.

Verujemo da će se prvo kolo kvalifikacija Lige Evrope igrati na našem stadionu - kažu u Radničkom.

Podsetimo, prvi meč kvalifikacija je 12. jul, a revanš je nedelju dana kasnije. Radnički je nosilac na žrebu koji 19. juna.

Još nije poznato da li će Grad Niš i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pomoći u uređenju stadiona pošto nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti. Ministarstvo je samo potvrdilo da "Čair" nema upotrebnu dozvolu.


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28