FSS dao Radničkom licencu za Ligu Evrope, predstavnici kluba u Nionu
Iako je za takmičenja pod okriljem UEFA Radnički od Fudbalskog saveza Srbije dobio licencu, odluka krovne fudbalske organizacije o tome gde će niški klub igrati kvalifikacije za Ligu Evrope još nije stigla. Zato, kažu u Radničkom, predsednik kluba sa “zamrznutom” funkcijom Ivica Tončev putuje u Nion, u centralu UEFA, “da pokušaju da pronađu zajednički jezik”.
 
Tončev putuje u kolevku fudbala kako bi rešio status "Čaira"; foto: JV/Lj.J.

 

Mnogo toga je potrebno uraditi na stadionu, kako bi ispunio uslove koje propisuje UEFA i kako bi na njemu mogla da se igra jedna međunarodna utakmica. Delegat je posetio stadion, ali šta su njegovi zaključci, da li postoji šansa da se meč igra na "Čairu" i šta je potrebno popraviti, još se ne zna. Južne vesti su pitanja poslala UEFA, ali odgovor još nije stigao, kao ni onaj o tome hoće li Grad i Ministarstvo pomoći u uređenju stadiona.

Zato, "zamrznuti" predsednik Tončev navodi da će biti jako teško obezbediti domaćinstvo "Čairu", ali i da ne odustaju, jer će sve što je urađeno izgubiti smisao ukoliko se ne igra u Nišu.

Odluka UEFA još uvek nije stigla u klub. Sutra putujem u Ženevu, a potom u Nion na razgovore sa predstavnicima UEFA, da pokušamo da pronađemo zajednički jezik oko toga šta je potrebno uraditi na stadionu kako bi se posle više od tri decenije na "Čairu" igrala utakmica pod okriljem UEFA - piše na sajtu Radničkog.

Što se tiče licence, Radnički ju je dobio tek nakon žalbenog postupka, piše na sajtu FSS-a, pošto su Nišlije u “prvom krugu” ostale uskraćene za dozvolu.

Razmatrani su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma - kažu u FSS-u.

Podsetimo, Nišlije su posle 35 godina obezbedile izlazak na međunarodnu scenu, zahvaljujući trećoj poziciji, na kojoj su završili nastup u Superligi. Ime rivala Radnički će saznati 19. juna, kada je zakazan žreb, a utakmice su na programu 12. i 19. jula. U međuvremenu, u niškom klubu se vodi bitka za to da se mečevi igraju na “Čairu”, a za ovu nedelju najavljeno je i da će biti reči o novom treneru.


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28