XS
SM
MD
LG

Ivan Petković: Idemo po pobedu!

Pančevački žuti su u ovogodišnje doigravanje ušli sa velikim ambicijama.

Startna dva kola i maksimalan učinak. Nakon poraza u sudaru sa niškom dizelkom i srećna dva boda iz beogradskih Šumica usledio je neočekivan i jako bolan od crno belih u Strelištu. Od tog kiksa krenulo je sve niz brdo. Serija crnih rezultata nastavila se u šabačkoj Zorki, a ubedljiv poraz od novosadskih crveno belih u Slanoj Bari značio je definitivan razlaz sa šampionskim i verovatno seha ambicijama.

Utakmica 08.kola protiv lidera iz Niša predstavljala je za domaću ekipu, u mnogim aspektima, biti ili ne biti. Poslednji pokušaj da se pobedom bar malo revitalizuje nada za plasman u regionalnu ligu a i koliko toliko opere zaprljali obraz lošim igrama i porazima u dosadašnjem doigravanju. Odlična igra i ubedljiva pobeda nad ekipom Železničara 1949 pokazala je da ekipa ima kvalitet za mnogo bolji plasman od trenutne četvrte pozicije na superligaškoj tabeli, ali i žal za propuštenom prilikom da se okite šampionskim lovorom. Puleni trenera Petkovića, pružili su do sada najbolju partiju i više nego zasluženo svrgli sa trona nišlije, podigli samopouzdanje za dva poslednja kola i oživeli nadu bar za plasman na drugu poziciju koja vodi u Seha ligu.

"Želeo bih pre svega da pohvalim momke za  jer su bili pravi svih 60 minuta utakmice i tako pokazali da znaju da igraju ozbiljan i kvalitetan rukomet - jasan je Ivan Petković. Jako bitna pobeda koja je povratila poljuljano samopouzdanje nakon dva bolna poraza u Šapcu i  Novom Sadu. Bili smo dobri svih 60 minuta u svim segmentima rukometne igre. Sve ono na čemu smo padali u poslednjim porazima uspeli smo da popravimo na ovoj utakmici,a pre svega procenat relizacije šuteva i iskorišćenih napada. Igrali smo pravi rukomet onako kako to i priliči rejtingu igrača i kluba. Nadamo se da ćemo tako nastaviti i u poslednja dva kola doigravanja i tako časno završiti ovogodišnje prvenstvo u koje smo ušli sa visokim ambicijama. Gde smo grešili analiziraćemo nakon poslednjeg kola i izvući pouke za naredno prvenstvo".

Na redu jedu je sa Partizanom na Banjici ?

"Partizan je uigrana i utrenirana ekipa i za mene nije iznenađenje da se bore za najviši plasman. Crno beli sada materijalizuju rad iz poslednje tri godine. Kvalitetan rad sa mladim igračima, poput Stevanovića, Živkovića i Milenkovića, uz kvalitetna pojačanja u vidu Butulije i Milosavljeva, doveo je Partizan u poziciju da se bori za šampionsku titulu. U utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno. Imamo dva cilja. Da pobedimo i da ta pobeda bude sa tri gola razlike kako bi u eventualnom bodovnom krugu sa crno belima, bili u prednosti. Sve što je do nas mi ćemo uraditi i očekujem da ćemo ostvariti oba cilja. Mislim da će presuditi učinak golmana i dobar dan nekog raspoloživog pojedinca kako je to bio Butulija u prvom meču. Moramo sprečiti brze kontranapade crno belih, pre svega sigurnom igrom u napadu ali i jakom koncentracijom za vraćanje u odbranu nakon neuspelih napada. Partizan ima i imperativ pobede obzirom na situaciju kada im se otvorila šansa za osvajanje titule. U svakom slučaju biće to kvalitetna i dinamična utakmica u kojoj će ljubitelji rukometa sigurno uživati",


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1