XS
SM
MD
LG

Savo Milošević posetio FK Partizan iz Vrbe

Fudbalski klub Partizan iz Vrbe osnovan je davne 1927. godine i mnogo toga je preživeo za proteklih devet decenija. Trenutno se takmiči u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Kraljevo,a danas je imao i posetu najznačajnijeg gosta. Savo Milošević potpredsednik FSS i proslavljeni reprezentativac i golgeter našeg nacionalnog tima stigao je na teren u Zaklopači gde su ga dočekali predstavnici kluba i MZ. Bivši napadač beogradskog Partizana nije došao praznih ruku, pa će klupski ekonomat Partizana iz Vrbe biti malo puniji.

Posetio sam na desetine sela i tzv. malih klubova po Srbiji, u sklopu kampanje FSS koja traje već nekoliko godina. Partizan iz Vrbe je sve, samo ne mali klub, jer velikih 90 godina postojanja i rada govore o njegovoj veličini. Drago mi je da sam bio među srdačnim ljudima, sportskim radnicima, ljudima koji nesebično vole svoje selo i svoj mesni fudbalski klub. Imaju probleme, kao i drugi klubovi u Srbiji, želim da mnogo toga čujem i da naučim. Sve ovo ću preneti vrhu fudbalske organizacije, ali i nadležnom ministarstvu, jer sport je od velike važnosti za državu Srbiju. Uverili smo da sve počinje u malim sredinama, na malim terenima, tu treba prvo pomoći – naglasio je Savo Milošević potpredsednik FSS.

Red za autogram i fotografisanje - Savo Milošević sa meštanima sela Vrba

Naglasio je proslavljeni golgeter našeg nacionalnog tima da je u Srbiji teško raditi u fudbalu.

Imamo preko dve hiljade klubova. na jednoj strani treba da budemo ponosni na tu cifru, ali to je istovremeno veliki balast kako održati sve njih u sistemu i omogućiti da normalno rade. Pomoć koju sam danas doneo u Vrbu je skromna, ali to je za sada jedna od načina da se prbližimo svim fudbalskim kolektivima u Srbiji. I sam počeo u jednom ovakvom selu i na jednom ovakvom terenu i znam kako to sve izgleda – objasno je Savo Milošević.

Meštani Vrbe su dočekali uvaženog gosta kako dolikuje, pohvalili se jubilejom 90 godina postojanja i rada kluba i posebno istakli značaj posete drugog čoveka naše fudbalske organizacije.

Naša želja je bila da ugostimo velikog asa, da nas sasluša, uputi, prenese neka svoja iskustva. Želimo da se preko Save Miloševića povežemo sa drugim klubovima, da razmenjujemo znanja i zajednički se borimo sa problemima koji su očigledno isti. Za 90 godina pstojanja i rada Partizana iz Vrbe ovo je prva poseta jednog uvaženog čelnika FSS i bivšeg fudbalskog velemajstora – rekao je Milun Jovanović član najužeg rukovodstva FK Partizan iz Vrbe.

Savo Milošević je ostao u Vrbi na druženju sa svojim domaćinima, da ih sasluša i uputi kako da reše neke od problema koji tište lokalni klub Partizan.