XS
SM
MD
LG

Radnik porazio Želju

 Fudbaleri Željezničara poraženi su u osmom kolu Lige za prvaka od Radnika rezultatom 1:0 i tako po svemu sudeći ostali bez titule prvaka.a Naime, pred ovo kolo Zrinjski je imao tri boda prednosti u odnosu na Željezničar, a budući da Plemići vode 2:0 protiv Širokog Brijega, Željezničar će u slučaju pobjede Zrinjskog i definitivno ostati bez titule prvaka.

U devetoj minuti susreta Saša Kajkut je tražio jedanaesterac, ali glavni sudija Zoran Grbić nije ništa svirao da bi u 21. minuti Radnik imao prvu pravu priliku na utakmici. Glišić je probio po desnoj strani i iskoristio grešku Kjosevskog nakon čega je Đurić šutirao, ali su igrači gostiju spasili loptu sa gol linije.

Minutu kasnije nova velika šansa za domaće, ali pokušaj Đurića sa 25 metara je fantastično odbranio Kjosevski. U 23. minuti Ubiparip je loše šutirao da bi u 34. Zakarića izblokirala defanzivci Radnika, a minutu kasnije odbrana Želje je dobro reagovala i zaustavila Pecu.

Željezničar je u 41. minuti imao posljednju šansu u prvom dijelu, no promjene rezultata nije bilo, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0. Naime, Ubiparip je nakon kornera šutirao glavom, ali je Lučić uz pomoć stative odbranio njegov udarac.

Prvu šansu u nastavku su imali gosti. Nakon centaršuta Blagojevića Osmanković je ostao usamljen na lijevoj stativi, no nije uspio doći do lopte, te je ostalo 0:0. U 64. minuti susreta nova šansa za goste. Nakon centaršuta sa desne strane otvorio se prostor za Ubiparipa koji je dobro šutirao, ali preko gola.

Mekić je u 65. minuti susreta loše šutirao da bi četiri minute kasnije poslije centaršuta Radovića Okić glavom šutirao, ali preko gola. U 80. minuti Zakarić se sjajno oslobodio svojih čuvara i ubacio u sredinu, ali je Radović dobro reagovao. Minutu kasnije Zec je odlično šutirao, ali je Lučić još bolje reagovao da bi minutu kasnije Đurić veoma dobro šutirao, no Kjosevski je uhvatio njegovu loptu.

Radnik je poveo protiv Željezničara u 84. minuti susreta. Nakon duplog pasa Dine Beširovića i Irfana Hadžića, veznjak Radnika je lobovao Vedrana Kjosevskog i doveo domaće u vodstvo. Do kraja nije bilo promjene, te je Radnik slavio pobjedu nad Željezničarom.

Radnik - Željezničar 1:0 (1:0)

Stadion: Gradski stadion. Gledatelja: 400. Sudija: Grbić Zoran (Prijedor). Žuti kartoni: Vasić, Zec (Radnik), Projić, Blagojević, Graovac (Željezničar). Strijelac: 1:0 Beširović (84).

Radnik: Lučić, Radović, Martinović, Beširović, Vasić, Mekić (68. Stojanović), Zec, Peco, Glišić (59. Bradonjić), Đurić, Okić (75. Hadžić). Trener: Mladen Žižović.

Željezničar: Kjosevski, Hadžić, Graovac, Osmanković, Projić, Blagojević, Vranješ, Ramović (71. Zec), Zakarić, Kajkut (64. Zajmović), Ubiparip. Trener: Admir Adžem.

 

FOTO: FK Željezničar, Armin Herić