XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Radnik iz Surdulice

Šabačka Mačva sutra u okviru 34. kola Super lige Srbije dočekuje ekipu Radnika iz Surdulice. Utakmica se igra od 19 časova. U prvom superligaskom susretu sa ekipom Radnika u Šapcu u okviru 10. kola SLS, crveno-crni su slavili sa 4:0. U tom kolu sa dva postignuta pogotka, po odluci redakcije Super lige Srbije, prvotimac Mačve Nenad Gavrić je proglašen za igrača kola. Na gostovanju u Surdulici, Šapčani su poraženi sa 2:1. Ova dva kluba imaće priliku da sutra ponovo odmere snage u četvrtoj play-out utakmici.

Na redovnoj konferenciji za novinare u najavi kola, šef Stručnog štaba Dragan Aničić je naveo da su sve dosadašnje play-out utakmice bile teške, jer u ovoj ligi nema lakih protivnika. „Mi smo u jednom rezultatskom plusu u ovih nekoliko utakmica i sigurno je da ćemo na krilima tih dobrih rezultata ući i u sutrašnji meč, sa ciljem da pokušamo da izborimo pobedu i nastavimo niz dobrih rezultata. Ova pobeda bi nam donela i neki mir, a možda i definitvno obezbedjen opstanak u Super ligi tri kola pre kraja. To neće biti nimalo lako, jer je protivnik ekipa koja je dugogodišnji član Super lige, klub koji iz godine u godinu napreduje i infrastrukturno i u takmičarskom delu. Radnik predvodi iskusni Simo Krunić koji je imao izvanredne rezultate u Jagodini, što sad potvrđuje i ovde u Surdulici. U ekipi su iskusni igrači kao što su Mitošević, Ristović, Purović, Žarković, zatim izuzetno talentovani mladi reprezentativac Zlatanović i Kjeremeh. U obe prethodne utakmice Mačve i Radnika bilo je dosta golova i nadam se da će tako biti i u sutrašnjem meču, stim da će jedna lopta više završiti u njihovoj mreži i da ćemo svi zajedno slaviti nakon utakmice“, rekao je Aničić.

Najbolji strelac šabačke Mačve Bojan Matić očekuje nastavak dobrih rezultata na domaćem terenu. „Što se tiče sutrašnje utakmice sa ekipom Radnika, ja sam optimista zato što naša ekipa u Šapcu izuzev susreta sa ekipom Crvene zvezde i Partizana nije izgubila, poslednji put je to bilo sa Čukaričkim. Sve ostale utakmice pred našom publikom ili smo pobeđivali ili igrali nerešeno. Mislim da se mi uvek pitam na našem terenu i uz naše navijače koja nam je sigurno uvek dragoceni 12. igrač uspevamo da kada damo sve od sebe napravimo dobar rezultat. Mislim da će tako biti i sutra i da ćemo obezbediti opstanak“, kaže Matić.

 

Prvotimac Miloš Adamović se nada se da će sutra uspeti da trijumfom Mačva obezbedi opstanak u ligi, kako bi se pažnja usmerila na nastavak Kup takmičenja. „Mislim da ekipa Radnika mnogo bolje igra kući nego na strani, tako da tu vidim neku našu šansu. Bio sam u dresu Radnika nekih godinu dana i otprilike znam sve njihove vrline i mane, pa ćemo pokušati da sutra to iskoristimo kako bi zabeležili trijumf i da završimo tu neku priču oko opstanka da bi mogli da se skoncentrišemo na Kup takmičenje gde su nam visoke ambicije i gde se nadamo ulasku u finale. Očekujem sutra pun stadion i dobru fudbalsku predstavu“, navodi Adamović. 

Biletarnice na stadionu Mačve sa radom počinju sutra od 16 časova. Kapije stadiona otvaraju se u 17 sati.

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15