XS
SM
MD
LG

Zvezda u Nišu, Partizan dočekuje Dorćol

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13 ulazi ovog vikenda u drugu fazu. Nakon tri prve runde u obe grupe, napravljena je ta predviđena rotacija i poslednjeplasirani tim iz elite, Radnički sa Novog Beograda preselio se u Grupu B. U Grupi A menja ga imenjak iz Niša, koji će vatreno krtešenje imati u nedelju 22. aprila (15.00) na svom terenu protiv aktuelnog prvaka, Crvene zvezde.

Partizan - Dorćol

Gostovanje crveno-belih na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair biće nova prilika da lokalni ljubitelji ragbija ispune tribine. Prošlog vikenda čak 500 navijača podržalo je Radnički u ubedljivoj pobedi nad Tiranom na startu takmičenja u Grupi C Balkan Superlige.

Crveno-beli za sada su bez poraza u novoj sezoni, a već su osvojili jedan trofej - Superkup Srbije. Međutim, Nišlije su bile maksimalan u Grupi B i vredno je podsećanja da su prvaka prošle godine na istom terenu iznenadili.

Partizan - Dorćol

Nešto ranije u nedelju na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima igraće se zaostali meč prve faze Grupe A, Partizan će dočekati Dorćol (12.00). Ove ekipe igrale su nekoliko zanimljivih finala prethodnih sezona, kako u ligi, tako i u Kupu Srbije, ali pošto su Dorćolci podmladili ekipu, crno-beli su apsolutni favoriti. U poslednjem njihovom duelu u polufinalu Balkan Super Lige, Partizan je ostavrio rekordnu pobedu u međusobnim duelima - 78:12.

Ovog vikenda svoja takmičenja nastavljaju i mlađe kategorije, pa će se tako u Jajincima i na Ubu igrati prvenstva u ragbiju 9 za juniore, kadete i pionire.