XS
SM
MD
LG

Bezobrazluk, loša namera ili neznanje?

 

 

Fudbaleri Sloge i Olimpika prethodnog vikenda odigrali su susret 19. kola Prve lige Federacije BiH.

Susret je obilovao svime osim kvalitetnim fudbalom, a ponovo je 'stvar u svoje ruke' uzeo cazinski sudija Mirza Kazlagić.

Incident na kraju susreta koji se desio, uveliko je prourokovao glavni sudija susreta sa svojim pomoćnicima, koji je donosio čudne odluke, koje su podizale nervozu iz minute u minutu.

Bezobrazluk, neznanje ili namjera, teško je procijeniti šta je pokazao na ovom susretu Kazlagić, ali je jedno sigurno, a to je činjenica da se nije vodio Pravilima fudbalske igre, a kada je tako onda ima svega osim fudbala.

Do kada će se Kazlagić i slični iživljavati nad akterima fudbalskih utakmica, ali i svim ljubiteljima fudbala ostaje pitanje.

Navodno, Kazlagić je trebao narednog vikenda suditi utakmicu Lige za prvaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine između Radnika i Krupe, što dodatno cijeloj priči daje konfuziju. Ko, kako i na koji način bira sudije u svim rangovima takmičenja u Bosni i Hercegovini?

Na internetu se pojavio snimak koji jasno pokazuje Kazlagićevo neznanje, bezobrazluk ili namjeru prikazanu na stadionu u Siminom Hanu.

Pogledajte videoprilog.