XS
SM
MD
LG

Sarajevo bolje od Slavije u prijateljskom meču

FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas Slaviju sa 4:0 sa po dva gola Sanjina Lelića i Said Husejinovića

Današnja prijateljska utakmica odigrana je u toku reprezentativne pauze u prvenstvu, stoga stručni štab kluba nije mogao računati na sve igrače, te su pojedini fudbaleri bili na poštedi.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, međutim Adilović brani udarac Pušare. Na drugoj strani šut Rahmanovića je izblokiran, potom je iz dobre pozicije Halilović šutirao preko gola, a udarac Altiparmakovskog na ubacivanje Hodžića odlazi pored desne stative gola Slavije. Prijetila je Slavija još jednom u prvom poluvremenu, za Sarajevo su promašivali Bekić, Velkoski, te Kurdić.

Na otvaranju drugog dijela udarac Lelića je izblokiran, a isti igrač dovodi naše Sarajevo u vodstvo u 51. minuti. Altiparmakovski je uposlio Lelića, koji se lijepim udarcem upisuje u strijelce. Ubrzo nakon toga, ponovo je Altiparmakovski u ulozi asistenta, a Lelić je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Odličan prodor Imamovića zaustavljaju defanzivci Slavije, a siguran sa bijele tačke bio je Husejinović. Pomenuti fudbaler se do kraja susreta još jednom upisao u strijelce, a ovog puta asistenciju upisuje Hodžić. Moglo je Sarajevo do kraja utakmice povećati rezultatsku prednost, ali su Rahmanović i Herić bili neprecizni, te je susret završen za pobjedom 4:0.

FK SARAJEVO

FK Sarajevo