XS
SM
MD
LG

Vaterpolo okršaj u Krupi

Za utakmicu 24. kola Lige za prvaka Krupa – Široki Brijeg prikladnije je reći da je bila vaterpolo nego fudbalska, jer su fudbaleri dva premijerligaša u gotovo nenormalnim uslovima igrali za bodove koje su na kraju podelili.

Skoro 80 odsto terena sa umetnom travom na stadionu u Krupi na Vrbasu bilo je pokriveno vodom, lopta nije mogla da odskače, fudbaleri nisu mogli da kombinuju i daju paseve, ali je sudija Elvis Mujić iz Banovića ipak odlučio da se igra. Osim toga kiša je tokom cele utakmice neumorno padala što je dodatno otežavalo okolnosti na igralištu. Na kraju, kada je proteklo 90 minuta, na semaforu je stajalo početnih 0:0, a pobedi su, za nijansu bili bliži domaćini.

-Mislim da smo u ovim okolnostima izgubili svi, ponajviše fudbal, jer se po vodi ova igra ne može igrati. Šta da radimo, možda bi bilo bolje da je utakmica pomerena za 24 časa, da se ukloni voda sa terena, međutim odluka nadležnih je bila da se igra i nije nam preostalo ništa drugo nego da izađemo na teren. I u takvim okolnostima fudableri oba kluba su pokazali zavidno umeće, borili se, možda je ovo i najpravedniji rezultat, iako smo mi imali prečku Saše Nikodijevića i još nekoliko dobrih situacija za gol, kao ona kapitena Aleksandra Vukotića posle kornera – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Osvojenim bodom protiv Širokobriježana Krupljani su se učvrstili na petoj poziciji Lige za prvaka i tu će provesti prvenstvenu pauzu. Bio je ovo drugi remi dva kluba u poslednje dve sedmice jer su i u 22. kolu ukrstili koplja, na Pecari, i tada je bilo takođe nerešeno 1:1. Jesenas je Široki Brijeg pobedio u Krupi 2:1, tako da se premijerligaš iz kanjona Vrbasa nisu uspeli osvetiti Hercegovcima za taj kiks kod kuće.

-Svaka utakmica posle koje se nešto piše na bodovni konto je za nas uspeh u Ligi za prvaka koji igramo rasterećeno sa ciljem da afirmišemo mlade igrače, ali i dostignemo željenu takmičarsku formu za obaveze koje nas čekaju već u sredu kada gostujemo kod drugoligaša Leotara u Trebinju u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske. Takođe, u samoj smo završnici i Kupa BiH preko kojeg postoji mogućnost i plasmana na međunarodnu scenu, tako da će nam ova pauza dobro doći da probamo da unapredimo još neke stvari u našoj igri i spremni dočekamo iskušenja koja nas čekaju u finišu sezone – rekao je na kraju Slobodan Starčević, strateg Krupljana.

Posle 4. novembra prošle godine i gostovanja u Tuzli kod Slobode u 14. prvenstvenom kolu kada se povredio juče je protiv Širokog Brijega omaleni vezista Krupe Miljan Ljubenović ponovo bio u startnoj postavi.

-U prošlom kolu na gostovanju kod Željezničara sam ušao, a evo protiv Širokog Brijega dobio šansu da budem starter. Najvažnije je da je povreda iza mene i spreman sam da doprinesem ostvarenju takmičarskih ambicija. Uslovi u subotu za igru su bili zaista teški i dobro je da se niko od igrača nije povredio – rekao je Miljan Ljubenović.

Miljan Ljubenović i Slavko Bralić