XS
SM
MD
LG

Rukomet u opštini Kovin se ne sme ugasiti!

U Kovinu je nastavljen obilazak i posećivanje lokalnih samouprava. Dragan Bukvić, potpredsednik UO RSV, Slobodan Višekruna, generalni sekretar RSV, Marton Fabijan, predsednik okružnog rukometnog saveza "Južni Banat" i Vladimir Knežić, predsednik takmičarske komisije RSV su u Opštini Kovin razgovarali sa Zoranom Bradanjijem, predsednikom Skupštine opštine Kovin, Sašom Đorđevićem, predsednikom sportskog saveza opštine Kovin i Predragom Đonovićem, sekretarom sportskog saveza opštine Kovin.

"Moram da priznam da ste nas malo trgli ovim sastankom i želim da vam se zahvalim što ste izdvojili vremena da dođete u Kovin. Godinama sam i ja vodio klub u Deliblatu i znam kako stvari funkcionišu, ali moramo da mobilišemo ljude i ne dozvolimo da se rukomet na teritoriji Opštine Kovin ugasi. Imamo i potrebne kapacitete za kampove i ostale manifestacije, a nadamo se da ćemo na taj način pospešiti uključivanje dece u rukomet." - rekao je, između ostalog, Bradanji prilikom prvog obraćanja.

Foto: rsv.co.rs

Predrag Đonović se nadovezao: "Trudimo se i uspevamo da u skladu sa mogućnostima pomognemo i finansiramo sportske klubove i organizacije na teritoriji naše opštine. Problem u rukometu u Kovinu predstavlja neodlučnost rukovodstava muškog i ženskog kluba za kontinuiranim radom. Jedne godine krenu, a onda naredne opet zastanu. Po tom pitanju moramo nešto konkretno poraditi, kako bi uprave klubova preuzele na sebe odgovornost i pospešile aktivnosti. S druge strane, mi ćemo se truditi da kroz infrastrukturu, ali i nastavni kadar u školama pomognemo u realizaciji tih aktivnosti".

Višekruna je ukratko predstavio aktivnosti Rukometnog saveza Vojvodine i skrenuo pažnju na školovanje trenera i uključivanje dece u takmičenje Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Vojvodine.

Fabijan i Bukvić su povukli paralelu između rukometa u opštini Kovin nekad i sad i predložili da rukometni klubovi uzmu učešće u mini rukometu i da to kasnije iskoriste za omasovljenje ekipa u LMK, a kasnije i u seniorskim ekipama. Pored toga, kao predlog su naveli okupljanje nekadašnjih rukometaša i rukometnih radnika, koji bi animirali mlađe kolege.