XS
SM
MD
LG

Inđija rado viđen klub za igrače povratnike

Fudbalski klub Inđija je u trećoj radnoj nedelji. Pripreme fudbalera se odvijaju na sopstvenim terenima i na terenima sportskog kompleksa Fudbalskog saveza Srbije u Staroj pazovi. Odigrana je i jedna pripremna utakmica, pa je vreme da se i sumiraju neki utisci. Naš sagovornik je direktor u klubu Dragan Pilipović. Čovek oko kojeg se praktično i sve vrti uz naravno predsednika kluba Zdravka Mrđe.

Trenažni proces je u toku. Kako ste zadovoljni sa do sada urađenim i sa one tehničke strane, organizacije samih priprema ?

"Moram da kažem da se u ovom prelaznom periodu dosta naporno radilo. Radimo na takozvanim temeljima za naredni prelazni rok. U tom narednom prelaznom roku se mora formirati ekipa koja će biti ozbiljan kandidat za Super ligu Srbije. Što znači za jedno od prva dva mesta. To nam je realno cil, ali tu nam je i realno mesto. Na terenu se dosta radi na sticanju fizičke kondicije, na uigravanju linija tima, jer ovih sedam - osam novajlija moraju da se uklope u sistem rada Srđana Blagojevića. Moram da napomenem da smo izuzetno zadovoljni sa stručnim štabom na čelu sa Srđanom Blagojevićem i njegovim pomoćnicima. Radi se ozbiljno, odgovorno i nadam se da ćemo biti hit, po meni ovog prolećnog dela prvenstva".

Prosto je neizbežno izbeći pitanje zimskog prelaznog roka koji se polako završava ovih dana. Prvo nam recite ko je iz kluba zvanično otišao u druge sredine ?

"Mi smo se nekolicini igrača, sa čijim se zalaganjem nismo bili zadovoljni zahvalili. Pre svega se to odnosi na golmana Jeverečića, na Ungara, na Žerađanina..."

Ono što ljubitelje fudbala ipak najviše interesuje su dolasci. Stručni štab je izrazio svoje želje u takozvanom odmoru fudbalera ili zimskoj pauzi. Ko je novi član zeleno belog tima ?

"Tu možemo da pričamo o igračima koji su potpisali za naš klub. To je Lazić Nemanja - Radnički Nova Pazova, Miloš Milisavljević - bivši fudbaler Rada, Javora i drugih klubova, Nebojša Ivančević - bivši fudbaler Radničkog iz Nove pazove i Montane iz Bugarske, Miloš Plavšić - bivši fudbaler ČSK-a i povratnik iz Radnika Surdulica, Nemanja Anđelković - ČSK Pivara, Andrija Majdevac - golgeter Napretka iz Kruševca i Temnića, kao i jedan mlad i perspektivan igrač Uroš Galijaš iz ČSK Pivare. To bi bilo nekih 23 igrača na koje bi smo se oslonili u ovom prolećnom delu, što smatram da uz igrače koji su ostali, a pre svega na Mlađovića, Nikolića, Nikodijevića, Vraštanovića, Stoiljkovića, Bjeličića, Vujasina, Kovačevića i da će oni izneti najveći teret. Moram da napomenem da smo se pojačali na golmanskoj poziciji, a to je pre svega povratnik u naše redove Dejan Stanivuković i Preković Miloje, bivši golman OFK Beograda. Tako da smo i na toj poziciji u jednom dobrom položaju".

Svedoci smo ovih dana da je tu spisak nekoliko igrača povratnika u tim. Neki su bili deo tima pre samo šest meseci. Ovo samo govori pozitivno o Fudbalskom klubu Inđija ?

"Jeste. Ona narodna "Svuda pođi svojoj kući dođi", mislim da su se oni s'nama tako reći srodili, da im je ipak ovde najlepše. I očekujem još jednog igrača čije ime ne bih da pominjem se nudi i vrlo blizu smo dogovoru sa njegovim bivšim klubom, a on je pre samo šest meseci napustio naš klub u potrazi za boljim angažmanom. Pokajao se i tu smo sada u pregovorima. Pitanje je sada, samo da nam ne remeti koncept i da nam ne remeti sistem, ali stručni štab, ja i predsednik ćemo doneti odluku u toku današnjeg, eventualnog sutrašnjeg dana".

Na samom kraju za naš sajt, Sportin. biz, odgovorite šta klub očekuje do one prve zvanične utakmice sa Bežanijom, kada se i polažu računi na učinjeno u ovim danima ?

"Stručni štab je napravio plan rada kojeg se strogo pridržavamo. Na redu su pripremne utakmice, prva sa Kolubarom. Pošto sa Bežanijom igramo na terenu sa veštačkom travom, sve naše utakmice igramo sa klubovima koji imaju veštački teren da bi se što više prilagodili tom terenu. Cilj je prvo kolo i nastavak prvenstva. Dobar rezultat u prvom kolu koji će biti zamajac za nastavak dalje trke za bodove. Sa tehničke strane radi se na glavnom terenu za igru, baca se đubre, čepovanje i sve potrebno da se stvore dobri uslovi za odigravanje utakmica i dobrih uslova stručnom štabu za rad sa fudbalerima".


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10