XS
SM
MD
LG

Rukovodstvo opštine Bački Petrovac razume i dosta ulaže u razvoj sportista

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je zajedno sa svojim saradnikom Srđanom Stojanovićem danas u svom kabinetu ugostio generalnog sekretara RSV Slobodana Višekrunu i predsednika Takmičarske komisije RSV Vladimira Knežića.

U prijatnoj sportskoj atmosferi se razgovaralo o problemima sa kojim se suočavaju sportski kolektivi na teritoriji opštine Bački Petrovac, sa akcentom na Omladinski rukometni klub "Maglić", koji je jedini aktivni rukometni klub u ovoj opštini. Veljko Jelačić, čovek koji je najzaslužniji za opstanak rukometa u Magliću, nije prisustvovao sastanku iz zdravstvenih razloga, ali su i predstavnici saveza i predstavnici lokalne samouprave upoznati sa radom i aktvnostima ovog kluba.

"Zadovoljstvo je kada dobijemo informacije od ljudi koji vode klubove da opština ima odnos prema njima kao što Opština Bački Petrovac ima prema ORK "Maglić. Zahvaljujem vam se u ime celog saveza i čestitam vam na uspešnom vođenju sportske politike na teritoriji vaše opštine. Lepo je videti mlade ljude iz sporta u funkciji predsednika i pomoćnika predsednika opštine, a onda je i logičan sled događaja i ovako kvalitetna saradnja sa klubovima." - rekao je Višekruna, između ostalog.

Predsednik Simić se ukratko osvrnuo na stanje u sportu i školama: "Veoma dobro poznajem sportsku problematiku, jer sam i sam sportista, a i većina mojih saradnika su aktivni sportisti. Trudimo se da izađemo u susret i koliko ja znam ORK "Maglić" nema problema sa finansijama. Problem svih klubova je nažalost mali broj dece. Mi kao mala opština imamo izuzetnu infrastrukturu, koja se ogleda kroz tri sportske hale u Magliću, Petrovcu i Gložanu, ali te hale su najčešće prazne i to je demografski problem. Sve hale smo opremili najkvalitetnijom opremom i rekvizitima, ali ni to nije dovoljno da privuče decu u sport. Razgovarali smo i sa nastavnicima fizičkog vaspitanja, kojima smo stavili do znanja da je neophodno da se sa decom radi što više u sekcijama, a da se talentovana deca usmeravaju na treninge u klubove, koji imaju tradiciju".

Foto: RSV

Tokom sastanka, bilo je reči i o trenerskom kadru kao i stručnom usavršavanju postojećeg trenerskog kadra i školovanju novih trenera.

Takođe, razgovaralo se i o potencijalnim domaćinstvima pojedinih manifestacija, kako bi se animirala deca, za šta su predstavnici lokalne samouprave izrazili zainteresovanost i raspoloženje, a od predtavnika saveza su dobili obećanje da u zavisnosti od interesovanja, za početak, mogu da računaju na neki od završnih turnira Lige mlađih kategorija RSV. Započeti su razgovori i na temu organizacije turnira u rukometu na pesku, koji bi mogao da postane tradicionalan u okviru "Vidovdanskih susreta".

Na kraju je rezimirano da treba i ubuduće da postoje dobri kontakti između opštine i saveza, kako bi se zajedničkim delovanjem pospešilo animiranje dece iz osnovnih škola i njihovo uključivanje u sport.