XS
SM
MD
LG

Desetkovana Igokea čeka Zadar

Pred košarkašima Igokee je novi meč u Jadranskoj ligi. Aleksandrovčani će u ponedeljak dočekati ekipu Zadra, u okviru 18. kola ABA lige.

Ovaj meč za Igokeu dolazi u nezgodnom trenutku. Ekipa Dragana Bajića doživjela je težak poraz na gostovanju kod FMP-a u prošlom kolu a trener Bajić ima i dosta problema sa povredama. Milošević sigurno ne igra ovaj susret, tokom sedmice su sa povredama problema imali Radivojević, Ponjavić i Šibalić, dok je Ljubičić imao gripu. Igokea nije uopšte mogl radi tih izostanaka da trenira ''pet na pet'' što je veliki problem. Pozitivna stvar za Igokeu bi mogla biti ta da je Rajnhart sedam dana već sa timom i dobro se uiograo a tu je i Bili Preston, koji bi trebao debitovati proti Zadra, baš kao i Rajnhart.

I Zadar ima svojih problema takođe. Igrali su dugo sjajno ali ih je Mornar dobio u prošlom kolu i tako su ostali bez šansi za četvrto mjesto. Uz sve to, klub je napustio i Džoš Bostik, što će biti veliki hendikep za Aramisa Naglića. Rovit je i Luka Božić a dobra vijest za Zadar je ta što je Vladović konačno izašao iz povrede.

Da Igokea nije imala brojne probleme ove sedmice, svakako da bi bila veliki favorit u ovom susretu. I ovako jeste, budući da od Zadra nikada nije kući izgubila. Međutim, biće sada mnogo teže i neki momci, koji inače nisu u prvom planu, moraće da iskoče u ovom susretu. Svakako da Bajića i Igokeu treba da raduje sjajna forma Roberta Rikića, koji je odigrao sjajno zadnjih par susreta a polako u ritam ulazi i Dominik Artis. Ako žele pobjedu, moraće se nametnuti u skoku jer Zadar tu ima problema i često su ih uništavali protivnički centri. Recimo, prošle sezone u Zadru je Rikić bio junak Igokeine pobjede pa bi Igokea sličan recept trebala i sada primijeniti. Nravno biće važno da se broj izgubljenih lopti svede na minimum jer je Zadar opasan u takvoj igri jer vole da napadaju u ranim fazama napada. Zadar će sigurno biti i umorniji u ovom susretu jer su dan prje susreta u Laktašima savladali Cedevitu u domaćem prvenstvu pa je i taj njihov umor, olakšavajuća okolnost za Igokeu.

Sve u svemu očekuje nas jedan zanimljiv susret. Da li će Igokea nastaviti sa domaćim pobjedama protiv Zadra, ili će Zadrani napraviti prvi ''brejk'', saznaćemo u ponedeljak od 18h.

Foto: Igokea Republika Srpska