XS
SM
MD
LG

Nemoćni Liverpul

Menadžer Liverpula Jirgen Klop reagovao je na odlazak najboljeg igrača Felipea Kutinja u Barselonu. Nemac je rekao da klub nije mogao da zadrži Brazilca, koga je nazvao "fantastičnim igračem, dobrim prijateljem i divnom osobom".

Kutinjo je, posle sage koja je trajala od prošlog leta, napustio "Enfild" i prešao u Barselonu, u transferu visokom 160 milina evra.

Kraj saradnje Kutinja i Klopa

"Nije nikakva tajna da je on hteo da se preseli u Španiju još letos kada je Barselona pokazala prvo interesovanje. On je bio uporan u svojoj želji pri razgovoru sa mnom, saigračima i upravom kluba, a kada je takva situacija ne možete ništa da uradite", rekao je Klop za klupski sajt.

Liverpul će sada morati da nađe zamenu za fenomenalnog Brazilca, a ostrvski mediji spekulišu da bi pojačanje "crvenih" mogao da bude Toma Lemar ili Rijad Marez.

"Želim da kažem navijačima da je Liverpul uradio sve što je mogao kako bi zadržao Kutinja. Međutim, njegov dečački san je bio da igra u Barseloni, a i želja njegove cele porodice je bila da se preseli u taj grad. Nama sad ostaje da nastavimo da se borimo, ovo ne sme negativno da utiče na ekipu. Želja svih nas je da vratimo titulu Liverpulu posle godina suše i za to ćemo nastaviti da se borimo dok ne ostvarimo", rekao je Klop.

Posle 22 odigrana meča u Premijer ligi, Liverpul se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 44 osvojena boda, čak 18 manje od prvoplasiranog mančester sitija,piše na sjatu rts.rs.