XS
SM
MD
LG

U Kovačici najbolji u 2017. godini stoniseri Izabela Lupulesku i Filip Radović

Svečano proglašenje najboljih sportista, sportskih klubova, sportskih radnika i zaslužnih sportista održano je 26. decembra u prepunoj svečanoj sali Mesne zajednice u Kovačici. Skupu su se obratili i sve sportiste pozdravili u ime lokalne samouprave predsednik Skupštine opštine Kovačica Zlatko Šimak a u ime Sportskog saveza opštine Kovačica predsednik Jan Cicka Pejo. Pored njega su o priznajima govorili ili plakete i pehare dodelili i članovi Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Kovačica Adam Lupu, Šandor Matanović i Predrag Perović.

Najbolji sportisti opštine Kovačica za 2017. godinu su stonoteniseri Izabela Lupulesku i Filip Radović član STK "Unirea".  

Peharima su u kategogoriji sportskih nada pojedinačno nagrađeni Nemanja Živkov iz Karate kluba "Kovačica" iz Kovačice, Silard Balogi iz Fudbalskog kluba "Spartak 1911" iz Debeljače, Sebastijan Čapelja iz Fudbalskog kluba "Dolina" iz Padine, Siniša Ilibašić iz Karate kluba "Kovačica", Danijel Krstevski iz Teniskog kluba "Kovačica" iz Kovačice, Nikola Subin iz Karate kluba "Kovačica", Zoran Beracka iz Kuglaškog kluba "Slavija" iz Kovačice, Nađa Lakičin iz Karate kluba "Kovačica" i Kristijan Slivka iz Karate kluba "Dolina" iz Padine.

Medaljama su u kategogoriji sportskih nada pojedinačno nagrađeni Isidora Sudanov iz Teniskog kluba "Kovačica" iz Kovačice, Renato Nosalj iz Karate kluba "Dolina", Dejan Muminović iz Karate kluba "Dolina", Aleksa Boboš iz Fudbalskog kluba "Dolina" i Pavel Trnovski iz Fudbalskog kluba "Dolina".

Najbolja ekipa u kategoriji sportskih nada je ekipa Kata tima Karete kluba "Dolina".

U kategoriji kadeti pojedinačno najbolji su predstavnici Karate kluba "Kovačica": kod dečaka Uroš Krstić, kod devojčica Anđela Lakičin iz Karate kluba "Kovačica".

 Najbolja ekipa u kategoriji kadeta je Fudbalski klub "Polet" iz Idvora, dok za najbolju ekipu kadetkinja nije bilo kandidata.

 Najbolji junior pojedinačno je Alen Oalđe iz Rukometnog kluba "Unirea" iz Uzdina a najbolja ekipa juniora je Fudbalski klub "Dolina" iz Padine. Nije bilo kandidatkinja za najbolju juniorku i najbolju ekipu juniorki.

Najbolji senior i seniorka pojedinačno dolaze iz Karate kluba "Dolina": Mario Boboš i Danijela Končekova.

Najbolja ekipa kod seniora je STK "Unirea" a najbolja ekipa kod seniorki je Rukometni klub "Spartak" iz Debeljače. Svi od kadeta do seniora i najboljih sportista dobili su pehare.

Priznanje za sportskog radnika dobio je Emanuel Lupulesku, potpredsednik STK "Unirea" a dobitnik nagrade za zaslužnog sportistu je Božidar Kračunov. Za najuspešniju školu iz oblasti sporta proglašena je Osnovna škola "Maršal Tito" iz Padine

Plakete Sportskog saveza opštine Kovačica dobili su reprezentativci Srbije na raznim takmičenjima a koji nisu nominovani za neku od dodeljenih nagrada: ultramaratonac Mihal Šulja iz Atletskog kluba "Maratonko" iz Kovačice, stonoteniser Boris Stojiljković iz Sportskog udruženja osoba sa invaliditetom "Adrenalin" iz Kovačice, zatim stonoteniserka Danijela Karkušova iz Kovačice, kuglaš Danijel Tepša iz Debeljače, kuglaš Želislav Jakab iz Padine i selektor stonoteniske reprezentacije Nikolae Lupulesku iz Uzdina. 

Predsednik Cicka je na samom početku svečane dodele nabrojao sve izuzetne rezultate naših sportista u 2017. godini, ali i prethodnoj 2016. godini, pošto izbora najboljih za 2016. godinu nije bilo. Osim pomenutih a zaslužio je da bude među pomenutima za 2016. godinu treba uvrstiti i izuzetan rezultat Vuka Žegarca iz Crepaje koji je postao krajem 2016. godine FIDE majstor, jedini šahista u opštini Kovačica sa ovom šahovskom titulom.

 

Nagrade najboljim sportistima i klubovima iz Opština Kovačice za 2017 godinu


Slavia 1 : 4 Mundial
Omladinac 1927 0 : 0 Polet
Unirea 2 : 0 Pobeda
Glogonj 1 : 2 Spartak 1911
Mladost (V) 3 : 0 Tempo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 1911 18 17 1 0 52
2 Mladost (V) 18 12 2 4 38
3 Polet 18 11 3 4 36
4 Mundial 18 11 3 4 36
5 Glogonj 18 8 4 6 28
6 Omladinac 1927 18 8 2 8 26
7 Unirea 18 6 2 10 20
8 Slavia 18 4 0 14 12
9 Pobeda 18 2 1 15 7
10 Tempo 18 1 2 15 5