XS
SM
MD
LG
26.12.2017 kkpartizan.rs

Crno-beli u Krasnodaru

Ekspedicija KK Partizan NIS, rano jutros je stigla u Krasnodar gde će se u sredu, 27.12. sastati sa Lokomotivom Kubanj u okviru poslednjeg, 10. kola grupne faze 7Days Evrokupa. Crno-beli su kasno sinoć krenuli iz Beograda, odakle su preko Moskve stigli u grad koji je 1794. godine osnovala carica Katarina Velika. 

Foto: KK Partizan

Pred sutrašnji duel sa liderom grupe, trener crno-belih Nenad Čanak je izjavio: 

"Sutrašnjom utakmicom završavamo učešće u Evropi za ovu sezonu. Pokušaćemo da protiv jedne sjajne ekipe, lidera naše grupe i tima koji sigurno ima evroligaški kvalitet ostavimo što bolji utisak. Ipak, nama je trenutno od toga važnije da meč iskoristimo kao neku vrstu pripreme za ono što nas čeka, a to je subotnji duel protiv FMP-a koji nam u velikoj meri može odrediti dalji tok sezone", istakao je Čanak. 

Posle oporavka od povrede, u tim se na utakmici protiv Mornara vratio Vanja Marinković, koji je pred sutrašnji meč protiv Lokomotive izjavio: 

"Iako nemamo rezultatski imperativ, naša je obaveza da igramo najbolje što možemo u svakoj utakmici. Lokomotiva je dominantna u našoj grupi i biće nam odličan test pred važne utakmice koje nas u nastavku sezone čekaju u ABA ligi", rekao je Marinković. 

Na put u Rusiju nisu krenuli od ranije povređeni Marko Čakarević i Obrad Tomić.