XS
SM
MD
LG

Fudbaler iz Pirota potpisao za šampiona Kazahstana
Astana, ekipa koja se plasirala u šesnaestinu finala Lige Evrope, odlučila je da se dodatno pojača, a njihov izbor pao je na Piroćanca Marka Stanojevića. 29-godišnji vezista do sada je nastupao za Šahtjor Karagandija, a kaže da mu je drago što je prešao u novu sredinu i da će pokušati da pomogne ekipi i na kontinentalnom šampionatu.
Osim u Srbiji i Kazahstanu, Piroćanac je nastupao u Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Azerbejdžanu i Saudijskoj Arabiji; foto: print screen/youtube

Internacionalac je karijeru otpočeo u Radničkom iz Pirota, a kalio se u Crvenoj zvezdi. Ipak, najduže se zadržao u beogradskom Radu, nakon čega se otisnuo u inostranstvo i često menjao klubove i države.

Poslednjih godinu dana igrao je za Šahtjor, pa je odigrao i tri utakmice protiv njegovog sadašnjeg tima, a za sajt Astane rekao je da je u tim mečevima bio maksimalno motivisan, jer je uvek tako kada se igra protiv šampiona.

Veoma mi je drago što sam dobio ponudu od šampionskog tima i jako sam srećan što ću sada igrati za Astanu. Uvek imaju visoke ciljeve, ja moram da odgovaram ambicijama kluba i želim da pomognem timu u ostvarivanju svih postavljenih zadataka - ispričao je Stanojević.

Šampion Kazahstana i ove sezone čuva 1. poziciju u domaćem šampionatu, a u nokaut fazu Lige Evrope plasirao se sa 2. mesta, iza španskog Viljareala. U šesnaestini finala igraće protiv Sportinga iz Lisabona, a Stanojević skromno kaže da nije razmišljao o svojoj ulozi u tom okršaju.

Iskreno, još nisam razmišljao o tome, ali pokušaću da učinim sve od sebe da pomognem timu. Imam iskustva u igranju na evropskim takmičenjima, za koje se nadam da će mi pomoći i u novom timu - rekao je Piroćanac.

Inače, jedna od glavnih uzdanica kluba iz Portugalije je Nišlija Andrija Živković, pa ukoliko se ne obistine prognoze da će preći u Arsenal, moguć je i "južnjački okršaj" u šesnaestini finala Lige Evrope.