XS
SM
MD
LG

Štrlek: Srbija nezgodna ali nadamo se pobedi!

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek izjavio je da veoma ceni reprezentaciju Srbije i da će biti pravi derbi u Splitu na startu Evropskog prvenstva.

"Srbi su kvalitetni i nezgodni, mogu svima da pomrse račune. Moramo da budemo spremni, ne smemo "izgorimo" jer je pobeda na startu najbitnija za glavu. Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu "brzinu". Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su teška. Utakmica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island", izjavio je Štrlek za Jutarnji list.

Foto: Sportarena.hr

Izvrsno levo krilo poljskog Kjelcea, saigrač srpskog reprezentativca Darka Đukića, očekuje sva tri teška duela u A grupi sa Srbijom, Švedskom i Islandom.

"Svi mečevi biće teški, sa Srbijom su uvek derbiji, Šveđani su sve bolji, brzi su i eksplozivni. Imali su nesreću što su na prošlom Svetskom prvenstvu išli na Francusku, a igrali su možda najlepši rukomet. Island ima vrhunske pojedince i jaku ekipu".

Bilo je i pitanja da li može Hrvatska do titule na šta je Maunel odgovorio:

"Puno je faktora, tu su pored nas Francuzi, Nemci, Španci, svi Skandinavci. Balkanske selekcije su nezgodne, sve će igrati kao na domaćem terenu. Rukomet je danas jako izjednačen", zaključio je Štrlek.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u splitskoj Spaladijum areni.