XS
SM
MD
LG

Reprezentativac Alžira došao u OK Niš, nastupa protiv Pazara u Kupu!
Nakon početne serije pobeda, kada su imali pomoć nekolicine igrača sa otvorenim ugovorima, sada jedan po jedan svi oni odlaze, a Niš se mnogo teže bori sa protivnicima. Tako će u nastavku sezone biti lišeni pomoći trojice bitnih odbojkaša, ali ih je zato pojačao, kako kaže trener Dragan Svetozarević, reprezentativac Alžira.
OK Niš
 
Sam plasman u četvrtfinale Kupa je napredak za Nišlije, s obzirom na to da su prošle sezone ispali već na prvom koraku; foto: Vanja Keser

Na poziciji primača igra Sofijan Hosni, a debi u dresu niškog tima imaće u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa protiv Novog Pazara. Što se tiče odlazećih momaka, Vladimir Usiljanin i Aleksandar Ivković su ih već napustili, dok će na Uglješu Ilića na “Čairu” moći da računaju još desetak dana.

Ilić je tu još dve utakmice u Kupu i dve u prvenstvu, posle utakmice, koju igramo kod kuće protiv Požarevca ide, Ivković je otišao pre Pazara, Usiljanin je otišao posle Pazara. U međuvremenu smo registrovali jednog igrača alžirske reprezentacije, koji će da igra sutra. To je Sofijan Hosni i on je prvi primač alžirske reprezentacije - priča Svetozarević.


U četvrtfinalu protiv aktuelnog osvajača Kupa

Nije žreb nikako bio naklonjen niškom sastavu u četvrtfinalu Kupa, s obzirom na to da im se pao aktuelni osvajač najmasovnijeg takmičenja Novi Pazar, tim koji ove sezone ne zna za poraz i koji je pobedio Nišlije pre samo 2 dana u prvenstvu.

Sada je još veća prednost na njihovoj strani, jer se prva utakmica igra kod nas, a ona druga odlučujuća se igra na njihovom terenu, gde su još ubedljiviji. Nismo mi ni u prvenstvu igrali tako loše, samo smo loše ulazili u meč i u setove, ali velikim delom smo im parirali, pokušaćemo sada još bolje, da vidimo bolji rezultat da izvučemo - rekao je Svetozarević.

Ovaj meč je na programu u sredu, 22. novembra, od 17 sati u sali Osnovne škole “Miroslav Antić”, dok će se revanš u Novom Pazaru odigrati nedelju dana kasnije.


18 .kolo Superliga
Jedinstvo (SP) 3 : 0 Novi Pazar
Spartak (Lj) 3 : 0 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 1 Mladi radnik
Niš 0 : 3 Spartak (Su)
Radnički 2 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 16 2 48
2 Novi Pazar 18 12 6 34
3 Spartak (Su) 18 11 7 30
4 Crvena zvezda 18 10 8 31
5 Mladi radnik 18 9 9 29
6 Jedinstvo (SP) 18 9 9 29
7 Radnički 18 7 11 22
8 Spartak (Lj) 18 7 11 20
9 Niš 18 6 12 19
10 Ribnica 18 3 15 8