XS
SM
MD
LG

Eurosport prenosi US Open narednih pet godina

Eurosport će i u buduće prenositi atmosferu sa jednog od najzanimljivijih sportskih događaja u godini, budući da je postignut dogovor o prenosu US Open turnira širom Evrope u narednih pet godina. Ovaj dogovor ne uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, gde Eurosport ima podlicencirana prava prenosa u narednih pet godina.

 

Novi ugovor, koji će trajati do 2022. godine, Eurosportu omogućava ekskluzivna prava prenosa turnira i naglašava obavezu emitera da prikazuje najzanimljiviji, vrhunski sportski sadržaj uživo. Fanovi će biti u mogućnosti da na kanalima Eurosporta i na Eurosport Player-u tokom čitave godine prate teniske zvezde poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Simone Halep dok se takmiče na najznačajnijim teniskim turnirima – na sva četiri Gren slema u Melburnu, Parizu, Vimbldonu i Njujorku.

 

Eurosport će nastaviti da prenose uživo dopunjuje najboljim emisijama u kojima će najpoznatija imena sveta tenisa pružati detaljne uvide u svaki meč.

 

Eurosport se može pohvaliti svojim timom analitičara, koji čine teniske legende poput Matsa Vilandera, Kris Evert, Barbare Šet, Džona Mekinroa i Patrika Muratoglua.  Eurosportu u Nemačkoj naredne godine će se pridružiti i Boris Beker, kako bi ponudio svoje viđenje tokom lokalnog prenosa Gren slemova.

 

Direktor Eurosporta Piter Haton (Peter Hutton) je ovom prilikom izjavio: “US Open je uvek poseban događaj, ali i pozivnica svetu na dvonedeljnu zabavu u ime završetka godine na Gren slem turnirima. Radujemo se produžetku partnerstva sa Teniskom asocijacijom SAD-a do 2022. i učvršćivanju naše pozicije kao mesta gde obožavaoci širom Evrope mogu pratiti svaki uzbudljivi trenutak akcije sa Gren slem turnira.”

“Ovaj ugovor u skladu je sa našim fokusom na premijum sadržajima, i željom da lokalno isporučimo sadržaje značajne za određenu zemlju.”

 

Eurosport je naš veoma cenjen partner koji je značajno uložio u produkciju visokog kvaliteta i dokazao da može ne samo zadržati postojeću, nego i privući novu publiku US Open turnira”, rekao je Lu Šer (Lew Sherr) iz Teniskog saveza SAD-a i dodao “srećni smo što nastavljamo partnerstvo još pet godina.”

 

Osim US Open-a, Eurosport trenutno poseduje prava prenosa za Australian Open i Rolan Garos u preko 50 evropskih država, uključujući turnir u Vimbldonu u 34  zemlje i teritorije u Evropi.