XS
SM
MD
LG

Nišlija izjednačio državni rekord koji je svojevremeno postavio Stjepanović
Pre 8 godina, evropski šampion Velimir Stjepanović postavio je državni rekord u konkurenciji dečaka do 16 godina, u disciplini 50 m leđnim stilom, a sada je Nišlija Andrija Petković uspeo da se izjednači sa njim. On je to uspeo na velikom mitingu u Skoplju, gde je, kako kažu u njegovom klubu Sveti Nikola, proglašen i za najboljeg plivača na čitavom takmičenju.

 

Rekord, koji je dostigao Petković je 27,97; foto: Plivački klub Sveti Nikola

Nemo kup, po 13. put okupio je preko 500 plivača iz Makedonije, Bugarske, Turske, Albanije i Srbije, a u tolikoj konkurenciji, jedan od najperspektivnijih srpskih plivača Petković osvojio je čak 12 zlatnih medalja.

On je pobedio 6 puta u različitim disciplinama u apsolutnoj kategoriji, zbog čega je, kako objašnjavaju u niškom klubu, samim tim bio najbolji i u svojoj starosnoj konkurenciji.

Andrija je trijumfovao u kategoriji plivača 15 - 16 godina, kao i u apsolutnoj konkurenciji u disciplinama: 50 m, 100 m, 200 m kraul, 50 m i 100 m leđno i u disciplini 100 m prsno. Najvredniji rezultat ostvario je u disciplini 100 m kraul, u kojoj je osvojio 673 FINA bodova sa vremenom 53.52 - kažu u klubu Sveti Nikola.

Što se tiče državnog rekorda, mladi Nišlija i evropski prvak isplivali su 50 m za vreme 27,97.