XS
SM
MD
LG

Igokea zgužvala limenke

Košarkaši Igokee upisali su treću pobjedu u regionalnoj ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras na domaćem terenu savladali FMP, rezultatom 75-65.

Igokea je dobro otvorila meč. Od početka su domaći igrali sjajno u defanzivi a trener Bajić je svoju taktiku pripremio tako da na Čoviću uvijek budu Gajić ili Milošević, jer su obojica sjajni defanzivci. Već u prvom periodu to je dalo rezultata i Igokea je nakon deset minuta vodila sa 23-16. U drugom periodu FMP je zaigrao bolje. Trojkama Alekse Radanova, FMP je prišao na -5 ali je Igokea dobro finiširala prvo poluvrijeme i na odmoru je imala sedam poena prednosti.

Igokea je sjajno ušla u drugo poluvrijeme. Veoma dobrom igrom u defanzivi i kontrolom skoka, Igokea je došla do dvocifrene prednosti. Tu prednost domaći su sačuvali do kraja trećeg perioda pa su sa +11 ušli u poslednjih deset minuta igre. Tu se razigrao Odžo pa je FMP uspio potpuno da se vrati. Pri rezultatu 60-55, Danilo Šibalić pogađa veoma važnu trojku i donosi osam poena prednosti svojoj ekipi. FMP se ni tada nije predavao i prišli su ponovo na 67-62. Tada je Radanov promašio trojku a na drugoj strani se razigrao Radivojević i na kraju je odveo svoj tim do pobjede. Konačan rezultat bio je 75-65 za Igokeu.

Obje ekipe su se dosta mučile sa procentima šuta iz igre. Iako je Igokea bila dobra u skoku, gosti su ipak imali četiri skoka više. To nije čudno budući da se zna koliko su atletski moćna ekipa. Ključni segment za pobjedu Igokee bio je odnos ukradenih i izgubljenih lopti. Igokea je ukrala šest lopti više a izgubila osam lopti manje i to je na kraju bila najveća prevaga u korist Igokee.

Igokeu su do pobjede predvodili Radivojević i Ljubičić sa po 14 poena dok je Glogovac dao 11. FMP je predvodio Radanov sa 16 poena, Odžo e imao 12 poena i devet skokova a Čović 12 poena i šest asistencija.

Igokea - FMP