XS
SM
MD
LG

Treba se radovati napretku svakog igrača!

"Ambicije Napretka i u Kupu i u prvenstvu su iste-postići najbolji mogući rezultat" rekao je Milorad Kosanović šef stručnog štaba Napretka, na danas održanoj konferenciji za novinare. Konferencija je bila posvećena najavi utakmice osmine finala Kupa Srbije, u kojoj Napredak dočekuje Radnički iz Pirota. 

Utakmica se igra u sredu 25. oktobra sa početom u 14:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. 

"Bitno je da se u sredu napravi dobar rezultat, jer onda moji igrači mogu da se posvete samo prvenstvu i da na fin i miran način uđu u završnicu prvenstva.

Radnički iz Pirota je klasičan tim prve lige, ni bolji ni slabiji od drugih. Igraju vrlo korektno ali teže daju golove,i tu su hendikepirani. 

Shvatamo ih maksimalno ozbiljno i poštujemo kao protivnika. Međutim, mi smo sigurno bolji, a kada smo bolji onda treba i napraviti dobar rezultat", rekao je Kosanović analizirajući protivnika.

Enver Alivodić, fudbaler Napretka do sada je u svojoj karijeri odigrao petnaest utakmica u Kupu i postigao četiri pogodka, i to tri u dresu Vojvodine i jedan u dresu Novog Pazara:

"Pozicija protivnika na tabeli nam ne daje za pravo da se opuštamo. Mi u utakmicu moramo da uđemo maksimalno skoncentrisani i da što bolje odigramo.

Kup je specifično takmičenje jer sve ekipe traže svoju šansu. Uz malo sreće u žrebu možete doći do finala i eventualno osvojiti Kup i onda izlazite na evropsku scenu.

Mi se pripremamao kao i za svaku drugu utakmicu, sigurno je da neće biti lako, ali nama je cilj plasman u 1/4 finala, i to je jasno".

Na pitanje novinara da li će kombinovani tim izaći u sredu na teren Kosanović je rekao da nije pristalica te vrste kalkulacije, jer ne postoji bolji trening od utakmice:

" Ako neko ima problem sa dve utakmice nedeljno, onda on ima problem u razumevanju mikrociklusa. Igrači koji sede na klupi će igrati kada se izbore za mesto u timu".

Utakmica osmine finala Kupa igra se u sredu 25.oktobra u 14:00 časova na stadionu Mladost u Kruševcu. Ulaznice će se prodavati na sam dan utakmice od 09:00 sati na blagajnama stadiona.