XS
SM
MD
LG

Marko Kostić i Nikola Stanković očitali Blačanima lekciju iz futsala!

 Uh, da li će se taj utisak  ponavaljati iz meča u meč u Hali Kej? Da li  će to svaka  utakmica biti  za pamćenje!? Za ubudjenja i uživanje! I večeras su svi uživali!

   Akteri dole na terenu, pravi majstori,  uz to fer i korektni!

  - Odlične sudije koje su, verujem sa zadovoljstvom delile pravdu!         

 -  I konačno mi na tribinama, kojih je večeras već bilo oko 500, aplaudirali smo  potezima majstora , udarcima na gol, ali i čudesnim odbranama Milana Nikolića, našeg golmana, ali  i Miloša Ćirkovića iz Blaca.

   Blačani  su imali  sigurno pravo na to da veruju  da su došli u Pirot da ,,ošamare,, domaćina i vrate se u Blace!  Ali,  morali  su najpre da se malo raspitaju , ,,izbroje do deset,, i tek onda udju u meč!

   Pirotski tim  nadigrao je  protivnika, koji drugu godinu ,,nešto znači,, u Prvoj ligi, predvodjeni odličnim trenerom iz Beograda! Tako su se i ponašali dok ih  Marko Kostić  nije ,,spustio na parket,, već u 9.minutu!  

 

 Pirotski sport, dobio je nove junake zbog kojih će ljubitelji fudbala ubuduće dolaziti  da ih više poštuju i podstiču.

Velemajstori poput Nikole Stankovića, Marka Kostića, golmana Milana Nikolića, Belonija Kostića, Dušana  Krstić, Marjana  Djordjevića, da ne nabrajam,  zaslužili su ,,da ih  više vrednuju, i tako  da se napuni Hala i da ,,grmi,, i da mesta na tribinama nema!

     I na kraju nešto što kao Piroćanac moram da kažem. Da uputim, pa neka reaguje ko kako smatra! Moje bilo da se javno, glasno i jasno kaže!

 Većina ovih momaka koji su večeras srce  zaista, bacilli na parket, žurili su pod tuš, a potom pravac TREĆA SMENA!  I odmah, moje ili pirotsko pitanje!

    Da li ti ljudi tamo u toj velikoj fabrici mogu da  učine makar jedan korak, da razumeju i sport kao priliku za afirmaciju i grada i Fabrike.  Da li žele da vrednuju i radnike i sportiste zajedno. Da li je moguće da tim momcima omoguće, ne slobodne dane pred meč, to bi bilo previše,  već samo to, ako je moguće, da rade u prvoj smeni! Da posle iscrpljujućih sat i nešto igre, ne stoje još jednu dugu noć za mašinom!!

    Oni, ipak, nisu kao drugi koji tamo rade! Oni, predstavljaju grad, igraju PRVU LIGU, bore se protoiv profesionalaca,  za boje Kluba. Uz to, siguran sam,  dobri su radnici! Zaslužili su, zbog toga makar,  makar malo, makar malo razumevanja  i podrške.

      Draga gospodo, iako vas sport, a kamoli mali fudbal ne intresuje, pokušajte. Jer to nije samo  za ove momke , oni vam to neće tražiti, to je za nas, za sve vas, za Pirot i Piroćance.

      Primera radi izjavu kapitena Bojana Kostića nisam mogao da dobijem, kratko je samo rekao ,,žurim treća smena,,! I otišao u dugu noć zajdno sa Jovanonom Penčićem.  Žurio je , takodje, i fenomenalni  golman Milan Nikolić, koga sam ipak nekako ,,ukrao,, za rečenicu dve.

    Prošle subote, ili nedelje, ZBOG  OBAVEZA NA POSLU, u Beograd  nisu putovala četvorica igrača. Nisu igrala za Pirot!! 

  Rekoh , a  vi kako smatrate. Imate vi svoje planove. Ali, pokušajte i kažite nam javno! Neka narod zna . Poštovaćemo to! Hteli to ili ne! Ovako je neverovatno iscrpljujuće! I čudno za sve nas.

 Možda ne shvatamo život i sport na isti način!?

Kao vi na primer!!!

Futsal liga: 3. kolo Pirot: KMF Pirot –Jastrebac Blace  2:1 (1:0)

KMF Pirot: M. Nikolić, Krstić, Boj. Kostić,  Stanković,  Marko. Kostić, Miloš Kostić , M.Pešić,  B.Pešić,  N. Stojić,  Penčić, Vasić, Stoiljković,   Djordjević, D.Stojić

Strelci : Marko Kostić u 9. i 25. minitu EVRO GOL za  KMF Pirot i Vuletić u 38. za Jastrebac

Sudije:  Aleksandar Jakšić G. Milanvac,  Aleksandar Minić Knjaževac

Igrači utakmice Marko Kostić I Milan Nikolić KMF Pirot.


Samo pravo 7 : 2 Kalča
Ekonomac 12 : 1 Smederevo
RB 1 : 6 Novi Pazar
Nova Pazova 7 : 2 Deus
Pirot 2 : 1 Jastrebac
International 4 : 3 FON
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 3 3 0 0 9
2 Nova Pazova 3 3 0 0 9
3 Novi Pazar 3 2 0 1 6
4 RB 3 2 0 1 6
5 Pirot 3 2 0 1 6
6 International 3 1 1 1 4
7 Smederevo 3 1 1 1 4
8 Samo pravo 3 1 0 2 3
9 FON 3 1 0 2 3
10 Kalča 3 0 2 1 2
11 Jastrebac 3 0 0 3 0
12 Deus 3 0 0 3 0