XS
SM
MD
LG

Čalija podneo ostavku, Vujanac novi predsednik Veprova

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine Kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars, usvojena je ostavka dugogodišnjeg predsednika Nemanje Čalije, koga će na mestu prvog čoveka kluba zameniti Marko Vujanac, bivši igrač i trener tog tima.

Njemu će u Upravnom odboru pomagati stari član, Aleksandar Jeremić, ali i tri nova: Milorad Vučković, Milan Radović i Vladimir Pajović. Skupština kluba jednoglasno je ukazala poverenje i novom Nadzornom odboru, koji čine igrači: Mihailo Novaković, Božidar Đurđević i Ivan Radojičić.

Čalija je daleko najdugovečniji predsednik Divljih veprova, na čijem čelu je proveo devet sezona. Za to vreme klub je mnogo napredovao, kako u organizacionom, tako i sportskom smislu, pa ni rezultati nisu izostali. Među najvećim uspesima svakako su plasman u finale EFAF kupa 2011. godine, kao i ovogodišnje finale CEFL-a sa moćnim austrijskim Swarco Raidersima, dok su na domaćoj sceni osvojene četiri titule prvaka Srbije, od kojih dve u poslednje dve sezone.

Zahvalivši se svim članovima na saradnji, sada već bivši čelni čovek Veprova obrazložio je ostavku privatnim obavezama i nemogućnošću da se u potrebnoj meri posveti funkciji koju je obavljao.

- Smatram da sam dosta doprineo napretku kluba u svakom smislu i da sam opravdao poverenje igrača. Isto tako, jako sam srećan što sam mnogo naučio za sve ove godine i sigurno je vođenje ovakvog sportskog kolektiva za mene ogromna životna škola. Srećan sam što klub napuštam u trenutku kada smo osvojili dve uzastopne titule i sa stabilnim finansijama. Klub ne duguje, igrači su tu, uslovi su dobri i verujem da će nova uprava na čelu sa Vujancem nastaviti pobednički niz i unaprediti funkcionisanje kluba – rekao je Čalija.

Novi predsednik, Marko Vujanac, u klubu je još od kraja 2004. godine, najpre kao igrač, a zatim i kao glavni trener juniorskog tima i pomoćni trener u seniorskom.

- Na poziv sada već bivšeg predsednika kluba Nemanje Čalije, pristao sam da preuzmem ovu ulogu. Odlučio sam se za taj poziv, jer smatram da je do sada klub išao uzlaznom putanjom i da takav trend treba nastaviti i dalje. Mišljenja sam da mogu pomoći u daljem razvijanju kluba – istakao je Vujanac.

On je naglasio da su planovi za budućnost da se više pažnje posveti mlađim selekcijama i usavršavnju trenerskog kadra, ali i da se zadrži kvalitet i ozbiljnost rada u seniorskom timu. Radio je u bankama Raiffeisen i Intesa, a trenutno je zaposlen u Eurobanku.

- Pojačali smo upravni odbor za nova tri člana koji nam mogu pomoci u daljem razvoju. Naravno, velika pomoć se očekuje i od Aleksanda Ćirića i Nemanje Čalije, ljudi koji su uspešno vodili celu priču u prethodnom periodu, kao i od američkih prijatelja kluba, Džoša Hepnera i Šejna Vonga. Planovi u sportskom smislu za narednu sezonu svakako su da titula šampiona Srbije ostane u Kragujevcu, ali i da napadnemo tron evropskog takmičenja. Radićemo na tome da dovedemo dobra pojačanja i da se iz godine u godinu dižemo za lestvicu više – zaključio je Vujanac.


Panthers Pančevo 44 : 0 Celtis Sombor
Blue Dragons Beograd 14 : 37 GAT Dukes Novi Sad
Sirmium Legionaries SM 6 : 39 Vukovi Beograd
Indians Inđija 14 : 40 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim UT PB PR SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes Novi Sad 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 4 3 0.571
5 Indians Inđija 7 3 4 0.429
6 Sirmium Legionaries SM 7 2 5 0.286
7 Panthers Pančevo 7 1 6 0.143
8 Celtis Sombor 7 0 7 0.000