XS
SM
MD
LG

Omladinci Crvene zvezde ubedljivi u Kragujevcu!

U 4. kolu Omladinske lige Srbije danas su na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ snage odmerili omladinci Radničkog 1923 i Crvene zvezde. Beogradski crveno-beli bili su i više nego ubedljivi, pošto su slavili sa čak 6:0 (2:0).

Iako je ekipa Crvene zvezde važila za favorita pre današnjeg susreta, malo ko je očekivao da će domaćin primiti šest golova, naročito nakon dobrih izdanja u prethodna tri kola. Međutim, crveno-beli su znalački koristili svoje prilike i potvrdili epitet najefikasnije ekipe u dosadašnjem delu takmičenja.

Očekivano, gosti iz Beograda su od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam igre i imali više loptu u svom posedu. Na drugoj strani, Kragujevčani su baš kao i u prethodne tri utakmice prepustili svom rivalu inicijativu i napravili čvrst blok na sredini terena, sa namerom da čekaju grešku protivnika, a onda da iz kontri ugroze gol rivala.

Ognjen Ilić (10) bio je jedan od zapaženijih u ekipi Radničkog 1923 na današnjem susretu

Prva opasnost pred golom Radničkog 1923 viđena je u 6. minutu nakon upotrebljivog centaršuta sa desne strane, kada Bosić nije uspeo da zahvati loptu na drugoj statvi.

Domaći su prvi udarac ka golu svog rivala uputili tri minuta kasnije. Milikić je šutirao sa desetak metara pravo u golmana gostiju Gordića.

Sve do 22. minuta plan Kragujevčana je funkcionisao, ali je onda Bosić šutnuo sa nekih 18 metara po sredini gola, a golman Radničkog 1923 Milošević slabo intervenisao, tako da je lopta na kraju završila iza njegovih leđa.

Ovaj gol kao da je poremetio koncepciju domaćeg tima, dok je sa druge strane dao vetar u leđa gostima iz Beograda, koji su u 36. minutu duplirali prednost. Nikolić je neometan primio loptu u šesnaestercu Radničkog, imao je dovoljno vremena i prostora da prebaci loptu na desnu nogu i uputi neodbranjiv udarac za vođstvo svog tima od 2:0.

Nikola Arsenijević, strelac pobedonosnog gola u Pirotu, nije uspeo da se upiše u listu strelaca
na današnjoj utakmici sa Zvezdom

„Đavolčići“ su tako prvi deo igre okončali sa dva gola deficita, da bi u nastavku pretrpeli pravu rezultatsku katastrofu. Već u četvrtom minutu nastavka crveno-beli poveli su sa 3:0. Savić je primio loptu na ivici šesnaesterca i proigrao Šikanjića, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Miloševića.

U 69. minutu u listu strelaca upisao se upravo asistent kod trećeg gola, Milan Savić. I ovaj put je golman Radničkog 1923 Milošević slabije intervenisao.

Do kraja utakmice bilo je još vremena da se u listu strelaca po drugi put upiše Šikanjić, kao i Gavrić. Asistent kod oba pogotka bio je rezervista Kostić.

RADNIČKI 1923 – CRVENA ZVEZDA  0:6 (0:2) 

KRAGUJEVAC
Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“
Gledalaca: 350
Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac)
Pomoćnici: Slobodan Starčević, Milica Aleksić (oboje iz Kragujevca)
Strelci: Bosić u 22, Nikolić u 36, Šikanjić u 49. i 81, Savić u 69. i Gavrić u 84. minutu

RADNIČKI 1923: Milošević (Ristović), Pavlović (Vojinović), Mitrović (Gajić), F. M. Petrović (Cvetković), Božović, Milikić, Šurlan (Matović), Gavrović, Arsenijević (Obradović), Ilić, Maksimović.

CRVENA ZVEZDA: Gordić, Janković, Jokić, Ilić (Tomić), Eraković, Rakić, Savić (Kostić), Kovač (Santrač), Šikanjić, Nikolić (Aćimović), Bosić (Gavrić).

Trener Crvene zvezde Milan Lešnjak konstatovao je da je njegov tim zasluženo dobio utakmicu, mada dodaje da je krajnji rezultat možda i previsok.

– Mislim da smo zasluženo dobili utakmicu. Otvorili smo protvnika na vreme, dosta stvari nam je polazilo za nogom i mislim da smo opravdali taj epitet favorita. Možda nismo baš zaslužili da pobedimo sa šest golova razlike, ali smo zasigurno bili mnogo bolji. – rekao je za KG sport.info Milan Lešnjak.

Crveno-beli su još jednom potvrdili da su napadački možda i najpotentniji tim u ligi. Na četiri odigrana meča u dosadašnjem delu sezone, Beograđani su postigli ukupno 18 pogodaka. Doduše, i njihova odbrana je kapitulirala čak 12 puta…

– Jesmo efikasni, ali smo i dosta golova primili u prethodna tri kola. Igrali smo potpuno otvoreno i pokušavali da neke igrače spremimo za prvi tim Zvezde, što nam je i glavni cilj. Tako smo, recimo, insistirali da odbrambeni igrači što češće imaju situacije „jedan na jedan“ na što većem prostoru. – tvrdi trener crveno-belih.

„Đavolčići“ su arhivirali još jednu tešku utakmicu protiv veoma jakog protivnika. Trener Milan Živković ističe da njegova ekipa bila ispod svog uobičajenog nivoa, ali i da je protivnik bio izuzetno raspoložen. Svestan je i da će svoju pravu šansu njegovi izabranici morati da potraže u duelima sa ekipama približnog kvaliteta.

– Nama je ovo četvrta utakmica u jedanaest dana. Protivnik je bio veoma inspirisan, dok smo mi bili ispod svakog nivoa. Otuda i visok rezultat. Bilo je jasno još i pre početka takmičenja da mi za određene pozicije nemamo alternativa za ovako jak ritam i ovakvu ligu, tako da ovim igračima treba još vremena da „porastu“. Nažalost, liga ima svoj kalendar i on je nemilosrdan, pa neka ovakva izdanja mogu da se očekuju i u narednom periodu. Mi ne možemo svaki put da se nosimo sa boljim ekipama. Tražićemo svoju šansu u utakmicama sa nama ravnim protivnicima i probati da izborimo opstanak. – prokomentarisao je po završetku utakmice trener „Đavolčića“.

Bio je ovo treći poraz omladinaca Radničkog 1923 u prva četiri prvenstvena kola. I u narednom, 5. kolu, ekipu trenera Živkovića očekuje težak ispit, budući da gostuju prošlogodišnjem prvaku Brodarcu.

– Brodarac je još jedan inspirativan protivnik, ali mi ćemo probati da na neki naš način poremetimo igru Brodarca i da donesemo neki bod sa ovog gostovanja. – izneo je svoja očekivanja Živković.


Foto i video: N. Kotlajić

 

Spartak 1 : 3 Brodarac
Radnički 1923 0 : 6 Crvena zvezda
Rad 3 : 0 Radnički (P)
Internacional 1 : 1 Partizan
Voždovac 0 : 3 Čukarički
Inđija 1 : 1 Napredak
OFK Beograd 1 : 2 Radnički (N)
Moravac Orion 1 : 1 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čukarički 4 4 0 0 12
2 Vojvodina 4 3 1 0 10
3 Partizan 4 3 1 0 10
4 Brodarac 4 3 0 1 9
5 Crvena zvezda 4 2 1 1 7
6 Internacional 4 2 1 1 7
7 Rad 4 2 0 2 6
8 OFK Beograd 4 2 0 2 6
9 Voždovac 4 2 0 2 6
10 Radnički (N) 4 2 0 2 6
11 Spartak 4 1 1 2 4
12 Moravac Orion 4 1 1 2 4
13 Radnički 1923 4 1 0 3 3
14 Inđija 4 0 1 3 1
15 Napredak 4 0 1 3 1
16 Radnički (P) 4 0 0 4 0