XS
SM
MD
LG

Prvi put: Rekorderi u plivanju Majkl Felps, Mihael Gros i Mark Špic uporedo u Eurosportovom ekskluzivnom videu “Trka legendi”

Ovo je ultimativna trka u kojoj ćemo saznati ko vlada bazenom.
 

Gledaoci Eurosporta danas će biti u prilici da pogledaju novi ekskluzivni video pod nazivom “Trka legendi” (Race of Legends) u kojem se, rame uz rame, takmiče najtrofejniji olimpijac Majkl Felps i još dvojica bivših svetskih rekordera.

 

 

Neobični video prikazuje objedinjene snimke tri legendarne trke u kojima su Majkl Felps (Michael Phelps, SAD), Mihael Gros (Michael Gross, Nemačka) i Mark Špic (Mark Spitz, SAD) oborili svetske rekorde u plivanju u disciplini 100 m leptir na Olimpijskim igrama u Pekingu (2008), Los Anđelesu (1984) i Minhenu (1972). Zahvaljujući tehnologiji koju koristi Eurosport, gledaoci će biti u prilici da prvi put vide kako bi izgledalo nadmetanje ove trojice sportista u bazenu.

 

Video pokazuje zašto je Felps najslavniji olimpijac svih vremena, jer je od samog početka u prednosti u odnosu na dva bivša šampiona. Felps završava trku postavljajući olimpijski rekord vremenom od 50,58 sekundi, Gros prati Felpsa za 2,5 sekunde, a Špic sa 3,19 sekundi zaostatka. Ovaj video pokazuje da je voda zapravo prirodno okruženje za Majkla Felpsa.

 

Ova epizoda biće emitovana u ponedeljak, 24. jula, na kanalima Eurosporta kao i na Eurosportovim digitalnim i društvenim platformama.  

 

Emitovanje epizode “Trka legendi” poklapa se sa početkom plivačkih takmičenja na FINA Svetskom šampionatu u Budimpešti, koje će gledaoci moći da prate na kanalima Eurosporta i na Eurosport Plejeru.

 

Piter Haton, direktor Eurosporta, je rekao: “Serijal Vremeplov (Time Machine) pruža fanovima priliku da na potpuno nov način sagledaju legendarne sportske momente, i prikazuje kako su se olimpijski sportovi i takmičari razvijali tokom vremena.

 

“Imaćemo priliku da po prvi put u realnom vremenu vidimo moć koju Felps ima u vodi – posebno neverovatne snimke njegovog impresivnog starta dok preplivava prvih 25 metara! Jedva čekamo da vidimo da li je sledeća plivačka legenda koja će stati rame uz rame sa Felpsom neko od takmičara sa FINA Svetskog šampionata u plivanju.”

 

Snimak Felpsa, Grosa i Špica možete pogledati na sledećem linku: https://www.facebook.com/EurosportRS/videos/1260104437448725/