XS
SM
MD
LG

Ilija Stolica: Nastavljamo u istom smeru!

Ilija Stolica, šef stručnog štaba Voždovca sutra vodi ekipu na pripreme u Sloveniju, naredna destinacija je Slovenj Gradec.

Zmajevi su podvukli crtu prvog dela priprema: „Pohvale idu na račun svih igrača. Momci su došli spremni na pripreme. Pauza im je bila aktivna, ispoštovali su program koji su dobili, a program je vezan za aspekte naše igre. Samim tim, lakše  je nama u stručnom štabu bilo da se bavimo modelom igre.“ – sumira utiske Ilija Stolica.

Vremenski uslovi su bili teški, međutim sve što je zacrtano je i sprovedeno: „Vreme  nam nije išlo na ruku, prevelike su vrućine bile u glavnom gradu, ali smo sproveli program koji smo planirali.“

Igrački kadar je na prvi pogled promenjen, mada je dosta igrača sačuvalo opremu u ekonomatu, stariji su na okupu, ali sve pohvale idu na adresu mladih nada i na njihovu adaptaciju i rad: „Uradili smo sve što je planirano za prvi deo priprema. U dogovoru sa klubom i strategijom kluba, ekipa jeste podmlađena, ali sačuvan je kostur tima, sagrađen od starijih igrača. Pohvale idu na račun mlađih momaka, koji su se lepo uklopili i prilagodili načinu rada u seniorskom pogonu.“ – nadovezao se Stolica.

Rezime dobrog rada se video i na meču protiv Orenburga, ruska ekipa je ozbiljan protivnik, ali je Voždovac slavio rezultatom 3:0, moglo je biti i više. Takođe, i jedan detalj je posebno bio lep i vredan pomena, prosek godina na terenu drugom poluvremenu je jedva preskočio 21. godinu, na terenu su se našli dojučerašnji omladinci Voždovca, Damjanović, Bigović, Račić, Mandić, Stuparević, Vidaković, Srećković, ali i Blagojević: „Utakmica sa ruskom ekipom je bila veoma ozbiljna provera za nas. To je sjajan sastav koji predvodi legendarni Timur Kecbaja. Ruski tim je u završnoj fazi priprema, a mi u početnoj fazi i treba takođe uzeti u obzir da smo u jednom trenutku imali osam omladinaca na terenu.“

Mladi su se dobro nosili sa ekipom Orenburga, iskustvo pojedinih igrača iz ruske ekipe je za po dve decenije veće od golobradih momaka iz škole Voždovca. Odbrambeni tandem gostiju je 20 godina stariji od naših napadača: „Momci su odlično ušli u meč, što je za nas veoma važno. Ovo je još jedan detalj i jedan veoma bitan podatak za nas, ali i pravi pokazatelj da smo na pravom smeru.“ – naglašava Ilija Stolica.

Igra je već sad prepoznatljiva, publika je to i osetila, međutim odlazi se na pripreme u Sloveniju sa novim planom i programom. Prvi sledeći rival je Spartak iz Moskve, šampion Rusije, učesnik lige šampiona: „Zahtevali smo jake protivnike. Utakmica sa Spartakom iz Moskve je odlična provera za sve i za klub i za igrače. Želimo da se izmerimo sa prvakom Rusije i učesnikom najjačeg evropskog takmičenja. Međutim, to je još jedna od utakmica u nizu, a i ostali protivnici su veoma jaki. Pripreme, a i same utakmice će nam pomoći da podignemo nivo igre na viši stupanj.“ – zaključio je Ilija Stolica intervju za sajt FK Voždovac.

 


Crvena zvezda 4 : 0 Radnički (N)
Partizan 5 : 0 Mladost (L)
Vojvodina 1 : 0 Javor Matis
Napredak 1 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 37 30 4 3 58
2 Crvena zvezda 37 30 4 3 55
3 Vojvodina 37 22 6 9 43
4 Mladost (L) 37 18 6 13 36
5 Radnički (N) 37 15 9 13 32
6 Napredak 37 16 8 13 30
7 Voždovac 37 14 6 17 27
8 Javor Matis 37 11 10 16 22