XS
SM
MD
LG

Naisa igra protiv Jagodine za 3. mesto na tabeli

Po šesti put u zvaničnim utakmicama ove sezone, snage će odmeriti niški rukometni klubovi Naisa i Jagodina, a pobednik će najverovatnije sezonu završiti na 3. poziciji. Ovoga puta meč se igra u Jagodini, u subotu 13. maja od 19 sati, a u pitanju je pretposlednje kolo plej-ofa Superlige.   

U subotu za 5. pobedu nad Jagodinom; foto: Vanja Keser
 

U subotu za 5. pobedu nad Jagodinom; foto: Vanja Keser

Timovi su se do sada susreli po 2 puta u regularnom delu prvenstva i četvrtfinalu Kupa, a odigrali su i jednu utakmicu u plej-ofu, tako da među ovim ekipama više nema tajni. Jagodina je pobedila samo jednom i to u prvom duelu, septembra prošle godine.

Poslednja utakmica bila je revanš četvrtfinala Kupa u Jagodini, pre samo 10 dana i tada je Naisa, iako oslabljena, sigurno pobedila. Situacija što se tiče igračica ni sada nije bolja, jer trener Nišlijki Svetislav Jovanović neće moći da računa na najbolju rukometašicu Katarinu Radović.

Neizvesna utakmica definitivno, Jagodina je dobra ekipa, mi smo izgubili jednu utakmicu od njih. I dalje smo oslabljeni, jer Katarina Radović neće da igra. Tako da će biti teška utakmica, odlučuje o trećem mestu. Idemo da pobedimo, da pokušamo da dođemo do te pozicije, koja u suštini ne znači ništa, ali je lepše da budete treći - kaže Jovanović.

U poslednjem kolu će ove dve ekipe igrati protiv najboljih timova u državi Bekamenta i Medicinara, pa nemaju velike šanse za pobedu, što znači da će ovonedeljna utakmica verovatno odrediti ko će sezonu završiti na 3, a ko na 4. mestu.


Radnički protivnik u Kupu

Žrebom u Beogradu, određeni su i parovi polufinala rukometnog Kupa Srbije, a protivnik Naise biće Radnički iz Kragujevca. U drugom polufinalu Bekament je veliki favorit i šanse Železničara da napravi iznenađenje mere se promilima.

Prioritet nam je Kup, da vidimo da li možemo da uđemo u finale, a u finalu da napravimo čudo. Voleo bih da je protivnik bio Železničar, svakako je bolje nego Bekament, ali i Radnički je ekipa koja definitivno nije naivna. To polufinale će biti mnogo zanimljivije od onog drugog - rekao je Jovanović.

Polufinale i finale igraju se dan za danom, najverovatnije 3. i 4. juna, a domaćin završnog turnira će biti poznat 19. maja. U Naisi kažu da postoji volja da Niš bude domaćin, ali zbog novca ne znaju još zasigurno da li će moći da se prijave.


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4