XS
SM
MD
LG

Pobeda Naise u prvom meču četvrtfinala Kupa

Iako se niškoj Naisi potkralo dosta grešaka, prvu od dve utakmice četvrtfinala Kupa Srbije je obeležilo nekoliko izuzetno lepih i borbenih napada, a kao pobednice iz hale "Čair" izašle su Nišlijke, koje su trijumfovale rezultatom 31:25. 

Najbolja igračica bila je bek Anja Belić, koja je 10 puta bila strelac; foto: Vanja Keser

Najbolja igračica bila je bek Anja Belić sa 10 golova; foto: Vanja Keser

Od samog početka domaće su igrale čvrstu odbranu, a prilično ubedljivom početnom rezultatu je mnogo doprinela i Tamara Popović na golu, koja je branila sve što je bilo ikako moguće odbraniti.

Sredina meča bila je jedini period kada su timovi bili ravnopravni. Domaćim igračicama je pala koncentracija, pa je Jagodina uspela da izjednači, a inspiracija pojedinaca je dolazila do izražaja. Tako su u naletima za nišku odbranu bile neuhvatljive Tijana Trbović i Lidija Cvijić.

Ipak, grublja igra Jagodinki, zbog koje je dosuđen veliki broj sedmeraca, a većinu ih je materijalizovala Anja Belić, omogućili su domaćim rukometašicama da ponovo povedu ubedljivije.

U poslednjem delu utakmice pitanje protivnika se nije postavljalo, a niške igračice su se borile da sa što većom gol razlikom otputuju u Jagodinu, gde će odigrati revanš 3. maja.

Trener Naise Svetislav Jovanović bio je zadovoljan rezultatom, ali je ipak imao zamerki na igru svog tima.

Šest golova jeste dobar kapital, ali mislim da je bilo mnogo grešaka, naročito u fazi odbrane. Takođe, u situacijama sa igračicom više smo pravili greške koje sebi ne bi smela da dopusti Superligaška ekipa - rekao je Jovanović.

U ostalim utakmicama četvrtfinala Radnički iz Kragujevca je u drugom poluvremenu deklasirao Pančevo, pobedivši sa 12 golova razlike. Iznenađenje je napravio i Bekament neočekivano ubedljivim “brejkom” u Šapcu protiv Medicinara, rezultatom 25:35, a najneizvesnije bilo je u Inđiji gde je Železničar uspeo da slavi nad Metalcem sa minimalnom prednošću.

 

 

Kup Srbije, četvrtfinale: Naisa - Jagodina 31:25 (16:14)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 300

Sudije: Dušan Cvetković (Leskovac), Igor Nikolić (Leskovac) i Jovan Jovanović (Niš)

Isključenja: Naisa 4 minuta, Jagodina 14 minuta

Sedmerci: Naisa 7(6), Jagodina 4(2)

Naisa: Nikolić, Stoiljković, Milojević 7, Karalić, Stefanović, Radović 3 (1), Petković, J. Zdravković, Mitrović, T. Zdravković 4, Jevtović, Belić 10 (5), Tanasković 5, Filipović, Tatar, Popović

Jagodina: Petrović, Radosavljević, Trbović 3, B. Šaronjić 2, Cvijić 9 (2), J. Bogdanović, N. Bogdanović, Zečević 3, E. Šaronjić 3, Stranjanac, Glišović 2, Gojković 3, Adega, Radić, Čavlović, Rajković


6 .kolo Play Off
Naisa 30 : 33 Bekament Bukovička Banja
Medicinar 37 : 25 Jagodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 12 10 0 2 20
2 Bekament Bukovička Banja 12 9 0 3 18
3 Jagodina 12 3 0 9 6
4 Naisa 12 2 0 10 4