XS
SM
MD
LG

Izbor sportiste Beočina za 2016.

Najveća tradicionalna sportska manifestacija u Beočinu Izbor sportiste po 16-ti put organizovana je u februaru mesecu, povodom proglašenja najuspešnijih sportista opštine Beočin za proteklu godinu.U organizaciji Sportskog saveza opštine Beočin, pod pokroviteljstvom SO Beočin, ova tradicionalna sportska manifestacija sa bogatim zabavnim programom organizovana je 24. februara u Domu kulture, Centra za kulturu, sport i turizam u Beočinu.

Velika sala Doma kulture bila je premala da primi sve zainteresovane za ovu najveću sportsku manifestaciju u Beočinu.

Sportska porodica Beočina, koju čini preko 20 klubova, brojni sugrađani, legende jugoslovenskog i srpskog sporta, predstavnici lokalne samouprave i okruga, verskih zajednica iz Beočina, predstavnici Sportskog saveza Srbije i Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i predstavnici kompanija su nakon himne „Bože pravde“ i pozdravnog govora predsednika Sportskog saveza opštine Beočin Milenka Milinkovića velikim aplauzom pozdravili otvaranje ove manifestacije.

Kao i svih ranijih godina, čast da prvi dobiju priznanja, imali su iz najmlađih uzrasnih kategorija, popularno nazvani „budućnost beočinskog sporta“, mališani njih četrdeset jedno:

Košarkaški trio Jokić Nikoleta, Gončin Marko, Matić Jovan; sportski ribolovci Petrović Ljubinko, Petrović Tihomir, Stošić Ognjen, Stošić Vukašin; nade beočinskog boksa Veselinović Nikola, Kljunić Nemanja, Murina Adrian, Timotijević Bojan, Basta Marko; fudbalske nade Prolić Živko, Kovačević Dušan, Đuričin Bogdan, Tojzan Dušan, Voraček Marko i Škamla Đorđe; nade karatea Dabarčić Mirko, Ivković Nikola, Kolović Milan, Simić Nemanja, Morina Redžep, Trifković Nikola, Pavlović Stefan; talentovana džudistkinja i džudisti Stjepanović Jovana, Kajić Alen, Kosović Velimir, Knežević Veljko, Antelj Srđan, Miljić Luka, Škamla Filip, Petković Vuk; mladi rukometaši i rukometašica Goljevački Aleksandar, Mrdaković Aleksej i Stevanović Teodora; teniseri Čeliković Aleksa i Bačkulić Dragan i mlade odbojkašice Lukić Svetlana, Janković Mirjana, Dragić Jovana.

U kategoriji pioniri – pionirke, za najbolju pionirku iz kolektivnog sporta proglašena je Hakanjin Jasmina-Košarkaški klub "Beočin", iz pojedinačnog sporta Milinković Dunja iz Karate kluba "Cement".

Najbolji pionir iz kolektivnog sporta je Rauković Predrag-Rukometni klub "Beočin" 1959, pojedinačno Kajić Damir iz Džudo kluba "Cement".

U kategoriji kadeta, najbolja kadetkinja u kolektivnom sportu je Knežević Ana, Odbojkaški klub "Beočin", a u pojedinačnom sportu Ivković Marija iz Džudo kluba "Cement". Kod kadeta u kolektivnom sportu za najboljeg je proglašen Murina Asan iz Fudbalskog kluba "Cement", a u pojedinačnoj konkurenciji Aničić Stefan Džudo klub "Cement".

U kategoriji juniora, najbolja juniorka iz kolektivnog sporta je Ratkovica Sara iz Odbojkaškog kluba "Beočin", a iz pojedinačnog Domazetovski Marina KBS Kung Fu-Kik Boks klub "BFC". Za najboljeg juniora iz kolektivnog sporta proglašen je

Zorić Ognjen iz Košarkaškog kluba "Beočin", a iz pojedinačnog sporta Kostić Vladimir Džudo klub "Cement".
Najbolja seniorka u 2016.godini iz kolektivnog sporta je Momić Branislava iz Košarkaškog kluba "Beočin", a iz pojedinačnog sporta Virag Jovana iz Karate kluba "Cement". Najbolji senior u kolektivnom sportu je Vik Ivan iz Rukometnog kluba "Beočin" 1959, a u pojedinačnom sportu Panić Miloš KBS Kung Fu-Kik Boks "BFC".

Za Klub koji je najviše napredovao u protekloj sezoni proglašena je Opštinska organizacija sportskih ribolovaca "Karaš", a priznanje za veliki doprinos razvoju sporta u opštini Beočin dodeljeno je Opštini Beočin, Kompaniji "Lafarž BFC" d.o.o. Beočin i Domu zdravlja "Dr. Dušan Savić - Doda" Beočin.

Za najboljeg trenera proglašen je Zoran Radanović iz Karate kluba "Cement", a titulu najboljeg sportskog kolektiva u 2016. poneo je Košarkaški klub "Beočin".

Najbolji sportski radnik u 2016. godini je Milenko Milinković iz Karate kluba „Cement“

Titule najboljih sportista u 2016 godini ponelo je dvoje uspešnih, mladih i perspektivnih sportista. Za najbolju sportistkinju proglašena je Aleksandra Trifković iz Karate kluba „Cement“, osvajačica srebra na Svetskom kupu, a titula najboljeg sportiste pripala je Nerminu Ajetoviću iz Bokserskog kluba „Cement“ za osvojenu bronzu na Evropskom prvenstvu.

Kako i dolikuje ovakvoj sportskoj manifestaciji, u dodeli nagrada lično je učestovao predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, istaknuti sportista i olimpijac, nagrade su dodeljivali načelnik Južno Bačkog okruga Milan Novaković, direktor EPS Distribucije Bojan Atlagić, Dragan Milić pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine i drugi.

Veliku čast su imali dobitnici, da im nagrade uruče proslavljena imena naših sportova, poput legendarnih Dr. Daneta Korice, Dr. Slavka Obadova, Dušana Dačića, Tadije Kačara, Zorana Pančića i Jovana Pejčića.

S pravom možemo reći da su svi prisutni uživali u ovom prelepom sportsko-muzičkom programu, dodeli priznanja najboljima uz pesme članova Muzičke radionice "Musik Star" Beočin, Marka Akmadžića iz Beočina, plesne numere "Siti Dens Studija" Beočin.

Vidimo se dogodine, našim sportistima želimo još više uspeha i pobeda!

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE BEOČINA.