XS
SM
MD
LG

Prvenstvo Srbije: Novi "večiti derbi“ u subotu - Zvezda traži revanš, Partizan potvrdu prvog mesta

Hokejaši Partizana i Crvene zvezde u subotu od 17.30 časova igraju drugi ovosezonski "večiti derbi", u utakmici broj 3 Prvenstva Srbije za sezonu 2016/17.

Samo osam dana posle prvog susreta dve ekipe, dva velika protivnika ponovo će ukrstiti palice u ledenoj dvorani „Pionir“. Prvi duel beogradskih rivala doneo je izuzetno zanimljiv hokej, mnoštvo preokreta, napetosti i pregršt golova, čak 12 (Partizan slavio rezultatom 7:5), što obećava da će gradski klubovi i u subotu svojim navijačima pružiti priliku za još jednu dobru hokejašku predstavu.

Iako su značajno oslabljeni u odnosu prethodnu sezonu, budući da su dobar deo igračkog kadra „prepustili" HK Beogradu (Crvena zvezda deset, Partizan tri igrača) koji se od ove sezone takmiči u regionalnoj MOL ligi, „večiti rivali“ pokazali su u prvom ovosezonskom susretu da im ne nedostaje energije i kvaliteta za interesantan hokej kakav su svojim navijačima priredili u lanjskom finalu plej-ofa kada su „Crno-beli“ posle velike borbe bili bolji rezultatom 3-1 u seriji.

Podsetimo, u prvom meču sezone, mladi tim Crvene zvezde imao je prednost od 2:0 i 5:3, ali je iskusniji „crno-beli“ sastav u poslednjih jedanaest minuta uspeo da preokrene rezultat, a pobedu aktuelnom šampionu u toj utakmici doneo je mladi Lazar Novaković koji je u poslednja tri minuta sa dva vezana gola nerešen rezultat 5:5 pretvorio u trijumf Partizana.

U međuvremenu, dva tima su odigrala još po jedan meč i to samo dan posle „večitog derbija". „Crno-beli" su u Novom Sadu slavili protiv domaćeg NS Starsa rezultatom 3:1, dok je Zvezda ubedljivo poražena u Kranju, u meču Državnog prvenstva Slovenije od Triglava rezultatom 10:0.

Pored beogradskog, ovog vikenda trebalo je da bude odigran i novosadski gradski derbi između NS Starsa i Vojvodine, ali je ona odložena na zahtev "novosadskih zvezda".

Na tabeli posle dva odigrana meča u ovoj sezoni (Partizan slavio i protiv NS Starsa rezultatom 3:1), vode „Crno-beli“ sa šest bodova dok su Crvena zvezda, NS Stars i Vojvodina bez bodova.