XS
SM
MD
LG
31.10.2016 Administrator

Pokreni se - sportom do zdravlja!

FK „Obilić Herceg Novi“ i  nevladina organizacija „Život sa dijabetesom - Diabet Life", u okviru informativno-edukativne kampanje pod nazivom „POKRENI SE – SPORTOM DO ZDRAVLjA“,  juče su održali predavanje za sve mlade sportiste u Herceg Novom, kao i za njihove roditelje i prijatelje.

Predavanje je održano u nedelju u 11:00 časova na terenima FK „Obilić HN“ u Sutorini. Prisutnima se prvo ispred Kluba obratila direktorica Marketinga gđa Milica Lučić, koja je pozdravila sve prisutne i predstavila im osnivače Udruženja gđu Mirandu Ćurčiju - predsednicu Udruženja, koja je dijabetičar od 2001. god. , Dr Draganu Vučić - specijalizanta fizikalne medicine i rehabilitacije i Aleksandru Todorović i Maju Senić - medicinske sestre. Nakon što je predstavila osnivače Udruženja, reč je preuzela Dr. Dragana Vučić. Uz kratko obraćanje, prisutne je upoznala sa radom i ciljevima Udruženja, istakla značaj sporta, fizičke aktivnosti i zdrave ishrane u prevenciji dijabetesa kao i kontroli šećera kod obolelih, i da će se Udruženje u narednom periodu kroz niz aktivnosti potruditi da podigne svest javnosti o problemima osoba sa dijabetesom, kao i pružiti pomoć, edukaciju i podršku obolelima kao i njihovim porodicama i prijateljima.

Nakon izlaganja, prisutni su  besplatno izmerili nivo šećera u krvi kao i krvni pritisak.

Na kraju predavanja, održane su tri revijalne utakmice, jedna sa najmlađim članovima Škole fudbala FK „Obilić HN“, zatim utakmica pionira domaćina sa pionirima  prijateljskog kluba iz Zelenike FK „Orjen“, a potom utakmica Veterana.

Više od sedamdesetoro mladih i starijih imalo je priliku da ovo toplo i sunčano nedeljno popodne iskoriste kako za edukaciju tako i za bavljenje sportom, kao zdravim načinom života.