XS
SM
MD
LG

Zasluzen poraz lidera Super lige !

U utakmici 5-og kola Super lige Srbije,rukometašice Bekamenta Bukovičke Banje su u petak (14.10.2016.godine) u Beogradu poražene od ekipe Juniora razultatom 37:36, poluvreme 18:18 .

Premijerni meč 5-og kola Super lige Srbije za rukometašice odigran je u hali “Slodes” , a pratilo ga je oko 200 gledalaca koji su davali podršku domaćoj ekipi , zadovoljni što je njihov tim na kraju meča izvojevao prvu prvenstvenu pobedu i ni manje ni više , nego nad liderom na tabeli , do ovog kola jedinom neporaženom ekipom prvenstva.

Beogradski sastav koji je vodio veći deo drugog poluvremena , predstavio se pred svojom publikom kao kvalitetna i borbena ekipa i naneo velike probleme gošćama iz Arandjelovca...

U utakmici bez odbrane sa velikim brojem primnjenih golova , domacin je zasluzeno ostavio bodove u Beogradu , a ekipi trenera Živojina Maksića ostavio na zadatak razmišljanje da li se i kako u nastavku prvenstva mora pristupiti svakom prvenstvenom duelu ukoliko aranđelovčanke žele da i na kraju ove sezone zadrže titulu podno Bukulje.

 

Osvajač duple krune Bekament Bukovička Banja iz Aranđelovca , okliznuo se u Slodesu protiv Juniora

 

Osvajač duple krune iz Aranđelovca odlično je otvorio utakmicu , poveo sa 0:4 u četvrtom minute meča i sve je ličilo na još jedan ubedljiv trijumf Bekamenta Bukovičke Banje. To nije pokolebalo domaće ,koje su odgovorile istom merom , pa su pet minuta kasnije imale rezultatski egal od 4:4. Do kraja poluvemena Bekament je u nekoliko navrata vodio sa 3 ili 4 gola razlike , ali su uporne “juniorke” stalno stizale prednost i na kraju prvog dela ponovo bile na nerešenom rezultatu , 18:18.

Očekivalo se buđenje favorite u drugom delu meča , ali se to nije desilo , pa se u rezultatskoj klackalici u drugih 30 minuta bolje snašla ekipa trenera Nenada Kraljevskog čije su rukometašice očigledno više želele pobedu , pa je u takvim okolnostima u poslednjih 20-ak minuta utakmice uglavnom gost jurio blagu prednost Juniora.

Reprezentativka Marija Petrović je u poslednjim trenucima meča imala “zicer” za bar jedan bod u rukama šampiona ali je mreža ostala netaknuta jer je golman domaćih Katarina Kosanović zaustavila njen šut sa 6 metra , za veliku radost domaćina i prve prvenstvene bodove u tekućoj sezoni…

 

Najefikasnija u redovima šampiona Marija Petrović (9 golova) - promašila zicer za bod u zadnjim sekundama meča

 

Najefikasnija u redovima domaće ekipe bila je Tijana Simatović sa 8 golova ,jedan manje postiga je Maja Veljković. Šesst puta je mrežu Bekamenta zatresla bivša rukometašica aranđelovačkog superligaša Marija Todorović. Po 4 pogotka postigle su Kristina Cvijanović i Mina Petrović , dok su se u strelce kod Juniora sa 2 pogotka upisale i: Milica Blanuša , Katarina Bojičić i Ivana Jelena. Doprinos pobedi domaćina dale su i sap o jednim golom: Aleksandra Kužet i Milijana Stošić.

 

Rezultati 5-og kola Super lige Srbije za rukometašice

 

Junior je realizovao sva 4 penala (Marija Todorović) a na po 2 minuta isključene su: Milica Blanuša , Marija Todorović i Ivana Jelen.

U ekipi Bekamenta Bukovičke Banje najefikasnija je bila Marija etrović sa 9 golova dok je jedan manje postigla Ana Tomković. Kapiten Milica Danilović postigla je 6 golova ( 2 iz sedmerca iz 3 pokušaja) , dok je Danijela Ilić 4 puta zatresla mrežu Juniora. Ana Kojić je u odsustvu bolesne Tamare Žarković (bila u sastavu ali nije igrala) postigla 3 pogotka , Sanja Rajović iMilica Anić po 2 , a Marina Tomić i Majaa Radoičić po 1 gol. U poraženom timu jedino je zbog isključenja prinudno odmarala Maja Radoičić koja je isključena u 40-om minutu utakmice.

 

Tabela Super ige Srbije za rukometašice posle 5-og kola

 

Osim poraza stručni štab Bekamenta Bukovičke Banje dobio je još jednu glavobolju za nastavak prvenstva jer se u ranoj fazi meča povredila Timea Miošević koja će zbog naprsnuća kosti šake desne ruke u narednim danima izostati iz redovnog trenažnog procesa.

Jedini preostali srpski predstavnik u evrokupovima u četvrtak 20- oktobra putuje u Holandiju na dvomeč drugog kola EHF Kupa sa Serkodakom u gradiću Dalfsen na severu “zemlje lala” gde je srpski šampion prošle sezone iz Čelendž Kupa Evrope iz daljeg takmičenja izbacio ekipu Šulera.

Mecevi između Serkodaka i Bekamenta Bukovičke Banje su na programu u petak 21 i nedelju 23.10.2016.godine...

 


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7