XS
SM
MD
LG

Moguća su velika iznenađenja u ženskom fudbalu

Za vikend nije bilo iznenađenja u 7. kolu Super lige za dame u kopačkama. Fudbalerke Crvene zvezde, Spartaka i Sloge su uknjižile po 3 boda protiv svojih rivalki, dok su indisponirane Vošine fudbalerke na domaćem terenu mimo ličnih očekivanja otrgle tek jedan bod od gostujućeg Napretka. Čvrsta igra "čarapanki" u Novom Sadu, ali i dva gola koje su Požarevljanke smestile u mrežu Zemunki, može samo da raduje jer će borba za sredinu tabele biti još neizvesnija i mnogo zanimljivija. 
Već u sredu 12. oktobra dame u kopačkama će igrati utakmice odloženog 5. kola, osim već odigrane utakmice Vojvodina-Požarevac.

Foto: Facebook/žfkcrvenazvezda

U 5. kolu Crvena zvezda na svom terenu čeka Subotičanke i nada se povoljnom rezultatu. Fudbalerke Spartka je nakon velikog broja teških utakmica, koje su odigrale u relativno kratkom periodu, sustigao umor. Svežina i odlična motivisanost su na strani domaćina. Očekuje se lepa i zanimljiva utakmica u kojoj Spartak jeste favorit, ali i Zvezda ima svoje adute.
Još jedna lepa i neizvesna utakmica može se očekivati u susretu između Obilića i Napretka. Obilić je na začelju tabele i mora da hvata slamčicu spasa koju mu jedino može pružiti pobeda i tu priliku neće propustiti bez velike borbe. Na drugoj strani Čarapanke su čvrstom igrom u Novom Sadu pokazale da mogu uzeti bod u gostima, a potpuno je neizveno da li će smoći snage da uzmu i sva  3 boda.

Zanimljiva i neizvesna utakmica igra se i u Nišu. Mašinac će na svom terenu ugostiti zemunsku Slogu. Fudbalerke Mašinca su u poslednje odigranoj utakmicpružile snažan otpor i odlično parirale šampionkama, a očekuje se da će dobru igru ponoviti i protiv favorizovane Sloge.

Povezani tekstovi: Ženski fudbal je sve neizvesniji i dinamičniji


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 2 : 0 Mašinac Trejs PZP
Crvena zvezda 3 : 0 Obilić
Sloga Radnički 0 : 3 Požarevac
Napredak 1 : 4 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Crvena zvezda (-1) 14 11 0 3 32
3 Sloga Radnički 14 9 1 4 28
4 Mašinac Trejs PZP 14 6 2 6 20
5 Vojvodina 14 4 3 7 15
6 Napredak 14 3 2 9 11
7 Požarevac 14 3 1 10 10
8 Obilić 14 1 1 12 4