XS
SM
MD
LG

OL Žitište-Nova Crnja: Proleter (M) - Borac (A) 1:6

Druga ubedljiva pobeda Aleksandrovčana i to na gostovanju dosta nezgodnom Proleteru u Međi rezultatom 6:1. Vrlo bitna pobeda Borca po vrlo teškom i loše pripremljenom terenu pred oko 100 gledalaca, skoro većinom navijača Borca. Već od samog početka jasno je bilo da Borac neće lako stići do nova tri boda pošto se domaćin odlučio za nešto defanzivniju formaciju sa ciljem da se prvo odbrani svoj gol a kasnije šansa pronađe u kontra napadu. Upravo su domaći imali jednu takvu šansu već u uvodnim minutima utakmice ali je Medić sprečio rano vojdstvo Proletera. Na drugoj strani Aleksandrovčani gotovo da nisu ozbiljnije priretili golmanu domaće ekipe a prvu pravu šansu na utakmici pretvaraju i u pogodak. U 20. minutu Samolovac odlično izvodi slobodan udarac, lopta kači nekoga ispred gola Proletera, menja putanju i završava u mreži Međanaca. Nešto kasnije u dobroj šansi se našao i Grujić, ali je njegov šut glavom završio preko gola Proletera. U 34. minutu Samolovac ubacuje loptu ispred golamana Proletera koji loše interveniše što koristi Toškov i postiže drugi pogodak za crveno-plave.

Sa ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u drugom poluvremenu gosti mnogo ofanzivniji i odlučniji što će se kasnije rezultirati ubedljivim trijumfom i mnogobrojnim stopostotnim propuštenim šansama. Na 3:0 u korist Borca povistio je Đurić u 53. minutu iz slobodnog udarca, slično kao i kod prvog pogodka na utakmici lopta je nekoga zakačila na putu do gola, naglo promenila pravac i završila u mreži. U 60. minutu domaćin uspeva da stigne do jednog pogodka i to posle prekida i ne baš najspretnije intervencije uspavane odrbane Borca. Ipak već u narednom napadu kapiten Borca Opačić sjajnim šutem sa oko tridesetak metara od gola matira golmana Proletera i vraća gostima prednost od +3.

Do kraja utakmice totalna dominacija Borca i još dva pogodka u mreži Proletera. Na 5:1 povisio je Grujić a konačnih 6:1 postavio je Toškov u samom finišu utakmice. Ubedljiva serija Borca prema očekivanjima nastavljena je i posle drugog kola, a novu šansu za ubeljvim trijumfom crveno-plavi će imati veću narednom kolu kada im u goste dolazi komšijski rival, Roham iz Nove Crnje.



1.Oktobar 6 : 1 Polet
Proleter 1 : 6 Borac
Roham 5 : 0 Terekves
Olimpija 1 : 4 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 2 2 0 0 6
2 Napredak 2 2 0 0 6
3 1.Oktobar 2 2 0 0 6
4 Roham 2 1 0 1 3
5 Terekves 2 1 0 1 3
6 Olimpija 2 0 0 2 0
7 Polet 2 0 0 2 0
8 Proleter (-1) 2 0 0 2 -1