XS
SM
MD
LG
11.09.2010 A. Daišević

U Slogi uprkos žrebu Kupa misle samo o Radnički Stobeksu

Fudbalske euforije poodavno nije bilo u Kraljevu i okolini. Pre godinu dana kada je Sloga superiorno ušla u Prvu ligu Srbije to je dočekano kao očekivan rezultat. Ali, posle žreba za 1/16 finala Kupa Srbije u gradu na Ibru samo se priča o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Kao i ne bi kada će na stadionu kod Spomen parka gostovati beogradska Crvena zvezda, naš najtrofejniji klub, branilac Kupa i najpopularniji sportski kolektiv. Iako do tog istorijskog meča ima još desetak dana, u Kraljevu je tema broj jedan gostovanje beogradskih „crveno-belih“.
- Lepo je što će C. Zvezda gostovati na našem stadionu, to je velika čast za sve nas u klubu i gradu. Biće to veliki motiv, pogotovo za naše mlade igrače koji na početku karijere imaju ispunjenje sna da igraju protiv našeg najvećeg kluba. Ali, biće vremena za priču o C. Zvezdi, u ovom trenutku samo razmišljamo o Radnički Stobeksu – naglašava Ivan Karalić prvi pomoćnik šefa struke kraljevačke Sloge.

Klupčani su već stekli reputaciju uzornog srpskoligaša, pre dve godine su u Kraljevu odigrali odličan meč. Još je u sećanju vođstvo Radničkog od 2:0 i trijumf Sloge u zaustavnom vremenu.
-  Cenimo Radnički Stobeks, respektujemo ih kao i svakog protivnika u ovoj ligi i sigurno je da ćemo maksimalno oprezno ući u ovaj meč. O protivniku malo znamo, pratimo igre i rezultate i svesni smo da oni dolaze na našu travu sa željom da izbegnu poraz, da pokušaju da iznenade. Imamo i kadrovskih problema, ali sve to ostaje u drugom planu. Zanima nas samo dobra igra i pobeda i pozivam navijače da budu uz nas, forma nam je u usponu i očekujem pobedu i nastavak uspešne serije. To nam je neophodno i zbog mladog tima koji tako stiče ogromno samopouzdanje – zaključuje Karalić.

Za ovaj susret „beli“ neće biti kompletni. Izostaju Desnica i Đorđević, kartone, ali sa pravom biranja, ima Rašo Babić, ali će kraljevačka publika biti u prilici da vidi poslednju akviziciju Sloge Miodraga Vasiljevića.
- Debitovao sam u Čačku i propustio šansu utakmice. Nisma imao sreće, kao ni ceo tim, ali sam se uverio da Sloga ima jako dobre igrače i da vredimo postavaljenog cilja. O ekipi iz Klupaca ne znam ništa, slabo poznajem i ligu, ali za ovih osam dana u Slogi uvideo sam da je klub fantastično organizovan, sve je na profesionalnom nivou i zato očekujem  dobru igru i pobedu. Nestrpljiv sam i za upoznavanje sa navijačima "belih" – kaže Miodrag Vasiljević rođeni Rumljanin, bivši napadač kulskog Hajduka.

Samo nekoliko minuta posle žreba za Kup telefon na stadionu Sloge i u klupskoj kancelariji  se usijao. Stižu pozivi sa svih strana, traži se karta više i sve podseća na sedamdesete i kvalifikacije za Prvu ligu Sloga-Crvenka kada je blizu 20 hiljada ljudi pratilo utakmicu.


Polet (LJ) 2 : 0 Šumadija (A)
Mačva 0 : 1 Sloga (BB)
Rudar (K) 2 : 1 Partizan (BB)
Budućnost 0 : 1 Sloga (PM)
FAP 2 : 1 Vujić voda
Jedinstvo 3 : 1 Sloga (P)
Sloga (K) 0 : 0 Radnički Stobeks
Železničar 0 : 0 Sloboda (Č)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar (K) 5 4 0 1 12
2 Polet (LJ) 5 3 1 1 10
3 Jedinstvo 5 3 1 1 10
4 Sloga (BB) 5 3 0 2 9
5 Partizan (BB) 5 3 0 2 9
6 Sloga (PM) 5 3 0 2 9
7 Sloga (K) 5 2 2 1 8
8 Železničar 5 2 1 2 7
9 Sloboda (Č) 5 1 4 0 7
10 FAP 5 2 1 2 7
11 Mačva 5 2 0 3 6
12 Vujić voda 5 1 1 3 4
13 Budućnost 5 1 1 3 4
14 Radnički Stobeks 5 1 1 3 4
15 Sloga (P) 5 1 1 3 4
16 Šumadija (A) 5 1 0 4 3