XS
SM
MD
LG

OI: Pobeda odbojkašica

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je treću pobedu na Olimpijskim igrama, pošto je u četvrtom kolu grupne faze savladala svetskog vicešampiona Kinu rezultatom 3:0 (25:19, 25:19, 25:22). Srbija je tokom meča prikazala odličnu i veoma zrelu igru, što je bilo sasvim dovoljno da moćna Kina padne posle samo 74 minuta igre.

Uvodni deo meča protekao je u apsolutnoj dominaciji srpskih odbojkašica. Kina je u samo jednom momentu imala prednost od 2:0, ali Srbija je uspela brzo da preokrene situaciju i predvođena neverovatnom Tijanom Bošković da stigne do prednosti od 7:3. U nastavku seta izabranice Zorana Terzića su diktirale ritam, stekle su ogromnu prednost od 15:6, koju do kraja seta nisu ispustile za ubedljivih i sigurnih 25:19. Tokom prvog seta nerešiva enigma za odbranu Kine je bila neverovatna Tijana Bošković, koja je odigrala pravu simultanku.

Kineskinje su u drugom periodu bile ravnopravan rival do rezultata 10:10. Međutim, od tog trenutka Srbija je podigla igru na viši nivo i odličnom serijom od 9:4 dolazi do sigurnih 19:14. Odlično je delovala igra Srbije u tim trenucima, a Brankica, Maja, Tijana i Milena donele su novi set svojoj ekipi rezultatom 25:19. Srbija je u poslednji period meča ušla veoma silovito i stekla je činilo se nedostižnu prednost od 7:2. Ali, Kina nije želela tako lako da se preda i pored ogromnog zaostatka od 14:8. Malo po malo Kina se približavala Srbiji, i uspela je da dođe do velikog preokreta i prvog vođstva od 15:14. Nije Srbija previše paničila u tim momentima, i na servis Maje Ognjenović stiže do nove prednost od 19:16. U završnicu meča pulenke Zorana Terzića ulaze sa visokom prednošću od 23:20, a drugu meč loptu koristi Brankica Mihajlović za 25:22. 

Srbiju je do velike pobede predvodila Tijana Bošković sa 23 poena, a fantastičan meč odigrala je i Brankica Mihajlović koja je meč završila sa 19 osvojenih poena. Naredni protivnik srpskoj ekipi je Holandija, a taj meč je na programu u nedelju od 14:30h.