XS
SM
MD
LG

Konferencija za novinare FK Mačva pred start Prve lige Srbije

FK “Mačva” danas je održao konferenciju za novinare povodom starta prvenstva u Prvoj ligi Srbije. U prvom kolu, Šapčani dočekuju ekipu FK “Sloboda” iz Užica, a utakmica počinje u 17:30h. Mačvino prvo gostovanje, u okviru drugog kola, je FK “Zemun”.

 

Predrag Rogan, šef Stručnog štaba FK Mačva Siniša Radak, pomoćni trener Ana Acan, pr FK Mačva

Sutrašnja prva utakmica pokazaće šta je urađeno u pripremnom periodu, a ono što je evidentno, klub je uspeo da angažuje kvalitetna pojačanja, koja će taj status morati da potvrde I na terenu, istakao je šef Stručnog štaba Predrag Rogan. “Ono što je možda i najveća vrednost ekipe, jeste što je ostao na okupu sastav iz prošle sezone. Novi momci su opravdali naša očekivanja I kroz pripremne utakmice su pokazali da smo ih sa pravom doveli i da ce biti pojačanja u nastupajućem šampionatu. Što se tiče samog prvenstva, mi smo spremni a za sutrašnju utakmicu, momci su sami sebi nametnuli jedan imperativ, pre svega dobre igre i rezultata I željno očekuju, kao i svi mi u klubu početak prvenstva. Prvo kolo samo po sebi nosi težinu i mi smo spremni da odgovorimo svim tim izazovima, sa jednom pre svega mirnoćom, sa stabilnošću u igri i energijom koju oni pokazuju iz treninga u trening i sa jednom strašću da napravimo pozitivan rezultat I uspešno počnemo ovu sezonu”.

U prvoj utakmici, kako navodi Rogan, od novajlija neće nastupiti Perica Stančeski jer još uvek nije završena papirologija, kao i Đermanović koji je dobio crveni karton u poslednjem kolu prošlog šampionata. “Ekipa je nameštena, zna se ko počinje, ja to od njih ne krijem, kako bi se i oni mentalno spremili za zadatak. Naravno nijedna ekipa nije u top formi u prvoj utakmici i ne želim da na njih stavljam breme dobrog rezultata, pred nama je još 29 utakmica, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe” istakao je Rogan na konferenciji za novinare.

Nemanja Lekanić i Nikola Milinković, od prvog dana nisu na pripremama zbog povreda. Lekanić je operisan pre tri dana i u trenažni proces će ući kroz mesec dana, dok Milinković nije odradio kvalitetnu rehabilitaciju povrede, ali kada budemo znali nešto više, obavestićemo i medije o tome, navodi Rogan.

Stručni štab je takođe dobio pojačanje i u radu sa prvotimcima. Treneru Roganu značajnu pomoć pruža pomoćnik trenera, Siniša Radak. “Velika mi je čast da dođem u klub sa tradicijom kakvu ima Mačva i da ovde nastavim sa radom na način kako je to započeo šef Stručnog štaba Predrag Rogan prošle godine, tako da sam se jako brzo uklopio u atmosferu i smatram da će ovaj kolektiv sa pojačanjima, odigrati značajnu ulogu u prvenstvu, kaže Radak.

Novajlije u prvom timu FK “Mačva” su Bojan Matić koji igra na poziciji špica, Marko Stančetić (napadač), Marko Memedović (krilo), Lazar Ivić (vezni), Dejan Blagojević (levi bek) i Perica Stančeski (vezni).

 

Novajlije u redovima crveno-crnih

“Došli smo da pojačamo klub I da ispunimo to zbog čega su nas i angažovali ovog leta. Na nama je da na terenu dokažemo da vredimo i da smo zbog toga ovde. U pripremnom periodu radili smo dobro, uklopili smo se u ekipu, svi su nas sjajno prihvatili i mislim da uopšte neće biti problema, kao što ih i do sada nije bilo”, kaže jedan od novajlija u redovima crveno-crnih, Marko Memedović.

Perica Stančeski se u ponedeljak priključio ekipi, koju još uvek tek upoznaje i nakon okončanja postupka oko registracije, imaće pravo da konkuriše za mesto u ekipi, na mestu veznog igrača.

“Na nama je da opravdamo očekivanja Stručnog štaba i navijača i nadam se da ćemo uspeti da već u prvom kolu ostvarimo uspeh”, ističe novajlija Dejan Blagojević koji igra na poziciji levog beka

Marko Stančetić, sa osmehom ističe da mu je ovo već drugi mandat u klubu. “Imali smo utakmicu sa Slobodom iz Užica I tada smo ih dobili sa 2:0, tako da se nadam da će i sutrašnja utakmica biti završena bar sa rezultatom od 2:0.”

Klub su napustili Marko Janković, Nenad Đukanović, Darko Isailović i Aleksandar Dragojević.

Sezonske karte za predstojeću prvoligašku sezonu nalaze se u prodaji I to po ceni od 1.500 dinara za građane i 1.000 dinara za penzionere. Mogu se, uz obaveznu fotografiju, preuzeti u prostorijama FK “Mačva”.

Inače, PR služba FK “Mačva” potpisala je Memorandum o saradnji sa web portalom srbijasport.net na osnovu kojeg će FK “Mačva” biti korisnik potpuno novog resursa na sajtu – Open Channel News (OCN) platforme za emitovanje vesti i servisnih informacija kluba. Kao jedan od najposećeniji sportskih sajtova u Srbiji, srbijasport.net koji u svojoj bazi podataka ima vise od 4 hiljade klubova, radi na tehnološkom razvoju sajta, kako bi svi korisnici imali brzu i tačnu informaciju. FK “Mačva” ovim Memorandumom na svojoj OCN platformi imaće mogućnost da postavlja sve važne informacije o aktivnostima kluba, video zapise i fotografije. Takođe, srbijasport.net daje mogućnost da u okviru naše platforme koristimo i prostor za reklamne banere, pa ovim putem i poziv svim zainteresovanim privrednim subjektima iz Šapca i Srbije da rezervišu mesto za svoju reklamu na najpopularnijem sportskom sajtu u Srbiji i van njenih granica. OCN platforma srbijasport.net uskoro će biti aktivna, a FK “Mačva” će biti među prvim korisnicima ovog resursa u društvu velikih sportskih klubova.

Stručni štab i novi igrači


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 2 : 0 Mačva
Bežanija 4 : 1 Sloboda
Dinamo 3 : 3 Zemun
Jagodina 3 : 1 Proleter
Budućnost 3 : 0 Radnički
OFK Beograd 5 : 2 Kolubara
Sindjelić 3 : 2 OFK Odžaci
ČSK Pivara 1 : 2 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 30 19 6 5 62
2 Zemun 30 17 10 3 61
3 Sloboda 30 15 9 6 54
4 Inđija 30 14 6 10 48
5 Bežanija (-1) 30 12 12 6 47
6 Radnički 30 12 7 11 43
7 Jagodina 30 12 5 13 41
8 Dinamo 30 10 9 11 39
9 Sindjelić 30 8 13 9 37
10 Budućnost 30 10 7 13 37
11 Proleter 30 9 9 12 36
12 ČSK Pivara 30 8 11 11 35
13 Kolubara 30 7 11 12 32
14 BSK Borča (-1) 30 9 6 15 32
15 OFK Odžaci 30 6 8 16 26
16 OFK Beograd 30 3 9 18 18