XS
SM
MD
LG

Stazama Bukulje i Venčaca u organizaciji planinara iz Aranđelovca

Veliki broj ljubitelja prirode , pešačenja i druženja okupiće se u nedelju 10.jula u Aranđelovcu kako bi pohodili dva aranđelovačka bisera prirode planine Venčac i Bukulju.

Akcija „Stazama Bukulje i Venčaca“ ove godine po prvi put je uvrštena u zvanični kalendar Planinarskog Saveza Srbije , a članovi Planinarskog Društva „Bukulja“ u predhodnih godinu dana bili su gosti na mnogim akcijama u Srbiji i u inostranstvu , pa su to samo dva od mnogobrojnih razloga što očekuju veliki broj svojih kolega u ranim jutarnjim satima u Parku „Bukovičke Banje“ odakle će u dva pravca pohoditi vrhove Venčaca i Bukulje.

Prijava učesnika i okupljanje zakazano je za 08:30 , a manje spremni učesnici , krenuće ka Bukovičkoj crkvi a odatle ka vrhu Bukulje stazom „DR Dušan Mitrović Spirta“ dugom 4 kilometra. Druga , veća grupa organizovanim prevozom će do sela Brezovac gde će im porti manastirske crkve Svetog Arhangela Mihaila sveštenstvo Šumadijske eparhije poželeti srećan put ka vrhu Bukulje (696 metara).

Aranđelovački planinari domaćini akcije "Stazama Bukulje i Venčaca"

„Staza vedrog duha“ od manastira se proteže ka vrhu Venčaca (658 metara) , nastavlja se preko Cerovite jaruge ka Bukuljskom jezeru , gde će posle predaha planinari na sam vrh Bukulje.

Planirano je da se učesnici akcije na vrhu planine u čijem je podnožju grad Aranđelovac , okupe oko 16:00 sati , gde će biti organizovan prigodan ručak i druženje učesnika ove akcije , uz podelu zahvalnica svima onima koji prepešače napred dve pomenute staze.

Povodom ove akcije gost Regionalne Televizije „Sunce“ bila je Predsednik PD „Bukulja“ AnkaLakić , koja je između ostalog istakla da društvo postoji još od 1933 godine i da danas ima 80-ak aktivnih članova za koje očekuje da će se u velikom broju uključiti u ovu akciju. Oni su predhodnih dana dodatno markirali obe staze ,a u toku čitave godine rade na uređenju , ne samo Bukulje i Venčaca nego i svih drugih lepih mesta u prirodi kojih u okolini Aranđelovca ima puno.

Lakićeva je istakla dobru saradnju sa Opštinom Aranđelovac , Turistikom organizacijom kao i Sportskim Savezom Aranđelovca , a zahvalila se i donatorima , među kojima je pomenula veliki broj privatnih preduzeća iz Aranđelovca koja su na različite načine pomogla održavanje ove akcije...

Predsednica aranđelovačkih planinara kaže da su ona i kolege od početka godine u planinarskim kućicama na vrhu Bukulje ugostili rekordan broj posetilaca , a u prvi plan ističe i sve veći broj takmičarskoh aktivnosti članova društva i odlične rezultate u okviru ovogodišnje Treking lige Srbije na kojoj će pojedini takmičari PD „Bukulja“ učestvovati i u nedelju kada se u Aranđelovcu održava akcija „Stazama Bukulje i Venčaca“ ...

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca