XS
SM
MD
LG

Sportisti dugo pamte

Svetosavska omladinska zajednica opštine Modriča organizovala je drugu godinu zaredom rekreativnu biciklističku trku u znak sjećanja na proboj Koridora. Trka se vozila od Hrama uspenja presvete Bogorodice u Modriči do sportsko - rekreativnog centra Riječani.

Orgnizacijom rekreativne biciklistčke trke od Modriče do Riječana započele su ovgodišnje manifestscije obilježavanja 24. godišnjice proboja Koridora života, najslavnije bitke u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu na području Modriče.

Trka je organizovana pod motom "Pravoslavljem i sportom do zdravlja", a organizator je bila Svetosavska omladinska zajednica iz Modriče. Na trci je učestovalo 150 mladih, a dužina staze bila je 12 kilometara, gdje je visinska razlika između starta i cilja bila 160 metara nadmorske visine, pa se trka može smatrati i brdskom.

Učesnici ove manifestacije su po dolasku u Sportsko-rekreacioni centar Riječani održali takmičenje u tradiconalanim narodnim igrama, bacanje kamena sa ramena, natezanje konopca i trke u vrećama.

"Zahvaljujući Bogu, dobrom narodu i djeci modričkog kraja, mi smo vozili trku da se sjetimo tih događaja iz 1992. godine kako nam se to ne bi ponovilo i kako bi imali samo ljepše događaje. Sportisti dugo pamte i zahvaljuju svima koji su dali i živote za slobodu i ljudsku blagost. I da se prisjetimo 12 novorođenih beba koje su umrle jer kiseonik nije stigao u Banjaluku", poručio je sveštenik Goran Panjkov, koordinator Svetosavske omladinske zajednice Modriča.

U natezanju konopca u ženskoj konkurenciji pobjednička ekipa bila je ekipa Mame,  dok je u konkurenciji muškaraca pobijedila ekipa SOZ "Vetrani".
 
Pobjednik u bacanju kamena sa ramena bio je Aleksandar Zarić, pobjednici trke u vrećama bili su u ženskoj konkurenciji Vanja Grašarević, u muškoj Stefan Pajić i kod djece  Lazar Govedarica.

(Autor: Slađan Jeremić)