XS
SM
MD
LG
13.06.2016 Milorad Stevanović

Svoj medju svojima

Ako će za nekog igrača biti teško da ga početkom predstojeće sezone nazovu „novajlijom“  to će biti slučaj sa Stefanom Andrićem (1996),  koji se posle pet godina vraća u sredinu iz koje je ponikao. Igrač koji je danas potpisao trogodišnji ugovor sa svojim nekadašnjim matičnim klubom, Stefan Andrić,  za fudbal se opredelio još od svoje 6. godine kada počinje da trenira u najmladjim kategorijama upravo FK „Metalac“. Zbog iskazanog talenta veoma brzo postaje kapiten i predvodnik generacije, a s obzirom na poziciju na kojoj igra, vezni red, nameće se i kao graditelj igre svake ekipe za koju nastupi. Od malena ga karakteriše ozbiljan pristup sportskim obavezama, što prepoznaju u Fudbalskom klubu „Radničk 1923“ iz Kragujevca, gde je, završavajući sportsku gimnaziju, trenirao u omladinskom pogonu, iz koga je ekspresno na preprouku vrsnog fudbalskog znalca Dragoljuba Bekvalca, prekomandovan u prvi, tada superligaški tim. 

Stefan Andrić - Foto: Milorad Stevanović

Negde u medjuvremenu, njegov talenat i vrednost, prepoznali su i stručnjaci iz inostranstva, pa je usledio poziv za odigravanje prijateljskih utakmica za nacionalnu selekciju Makedonije (U19). Stefanu je, medjutim, najveća želja da zaigra u timu „orlića“ a na tom putu svakako da značajna etapa mogu da budu nastupi na superligaškoj sceni u plavom dresu „Metalca“.

Zahvalivši se čelnom čoveku gornjomilanovačkohg fudbala Dragoljubu Vukadinoviću, predsedniku kluba Žarku Savićeviću, stručnom štabu na čelu sa trenerom Nenadom Vanićem, novi prvotimac „Metalca“ Stefan Andrić je rekao da su se njegove ambicije i zacrtani ciljevi kluba poklopili i da je zbog toga došao u priliku da ponovo obuče plavi dres i tako ostavi dublji trag u sportu rodnog grada, gde je ranije proglašavan i za najboljeg mladog sportistu.

Još od prvih fudbalskih koraka Stefana prati zanimljiv i potpuno fudbalski nadimak „Anri“ po uzoru na harizmatičnog francuskog reprezentativca. I dok je u životu smiren i tih, na terenu se “Anri” pretvara u suštu suprotnost. Odlikuje ga izuzetno agresivna odbrana, sjajan pregled igre, osećaj za prostor i pravovremeni pas, kao i odlična tehnika sa preciznim šutem sa distance kojim je u dosadašnjoj karijeri često matirao protivničke golmane. Osobito mu je opasna leva noga što ga već svrstava u igrače sa retkom karakteristikom. Naravno, do ovakvih predispozicija se ne stiže slučajno niti preko noći, već dugim, upornim i kvalitetnim radom.

Predsednik gornjomilanovačkog superligaša Žarko Savićević, istakao je da će Metalac i ubuduće negovati spoj iskustva i mladosti, gde okosnicu i stabilnost tima čini nekoliko proverenih i prekaljenih igrača, a pozitivnu energiju donose mladi fudbaleri željni afirmacije i dokazivanja. Savićević očekuje da se u narednom periodu FK „Metalac“ bori za pozicije u gornjem delu tabele, pa i za mesto koje vodi na Evropsku fudbalsku scenu.


Javor Matis 0 : 1 Mladost
OFK Beograd 6 : 2 Jagodina
Metalac 4 : 2 Novi Pazar
Spartak 1 : 2 Rad
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 37 11 14 12 31
2 Spartak 37 11 11 15 29
3 Metalac 37 10 15 12 28
4 Rad 37 9 13 15 27
5 Javor Matis 37 10 13 14 26
6 Novi Pazar 37 10 10 17 25
7 OFK Beograd 37 9 5 23 18
8 Jagodina 37 5 13 19 15