XS
SM
MD
LG

Aranđelovački biciklista Đorđe Đurić pobedio na trci u Erdeviku i Nikola Matejić osvojio bodove za Šumadija Biro plan

Početkom aprila meseca u organizacija Biciklističkog Saveza Srbije (BSS) u Erdeviku na stazi oko jezera Bruje održana je druga trka Kupa Srbije za devojke i dečake u kategorijama: poletaraca , mađih kadeta , kadeta junior i trka u masters kategoriji.

Zabeležen je veliki odziv takmičara i ljubitelja biciklizma , a domaćin i suorganizator ove trke bio je Biciklistički Klub “Jednota” iz Šida.

Član BK “Šumadija Biro plan” iz Aranđelovca , Đorđe Đurić potvrdio je dobru formu i zabeležio pobedu u konkurenciji kadeta , prošavši kroz cilj u vremenu 1:19:30 kao i drugoplasirani Aleksa Kozoderović iz BK “S Team” iz Sombora. Treće mesto pripalo je Zvonimiru Zadru iz hrvatskog BK “Sokol” iz Vinkovaca.

Stazu ukupne dužine 46,8 kilometara (vozilo se 20 krugova) završilo je 22 vozača u ovoj kategoriji vozivši prosečnom brzinom 35,32 km/h , a bodove je za Biciklistički Klub “Šumadija Biro plan” osvojio (36 bodova) i odlični Nikola Matejić koji je kroz cilj prošao kao sedmi vozač u grupi koju je činilo kadeta , u vremenu trećeplairanog 1:20:40.

Đorđe Đurić (u sredini) BK "Šumadija-Biro plan" iz Aranđelovca,prvi na trci u Erdeviku

Najmlađi, poletarci i poletarke stratovali su prvi , a trkom u klasi masters završen je trkački dan u Erdeviku.

U uniorkoj konkurenciji , u kojoj je nastupiulo pobednik trke bio je Veljko Stojnić iz somborskog BK “S TEAM” , d biciklista , rugi kroz cilj prošao je Ognjen Ilić iz beogradskog BK “Partizan” dok je treće mesto pripalo Nemanji Stojanoviću iz BK “Metalac Quick” iz Kraljeva.

Kod dama u juniorskoj konkurenciji bodove su osvojile prvoplasiranaIvana Vilim i drugoplasirana takmičarka Milica Janković , obe iz Sombora.

Kod kadetkinja prva dva mesta zauzele su dve domaće biciklistkinje , iz BK “Jenota”: Emilija Đačanin i i Jovana Radovanović , dok je treće mesto pripalo gošći iz Bosne i Hercegovine , Amili Šuši iz BK Gračanica.

Najviše biciklista startovalo je u trci mlađih kadeta , 29 ,a stazu ukupne dužine 23,4 kilometra (10 krugova) prvi je prevezao član beogradskog kluba “Avalski Soko” , Teodor B. Stanković (vreme pobednika 0:41:45) , drugo mesto pripalo je Davidu Lukoviću iz kraljevačkog BK “Metalac Quick” , dok je treće mesto na pobedničkom podijumu zauzeo Antonio Božić iz Hrvatske , BK “Sokol” iz Vinkovaca.

U konkurenciji mlađih kadetkinja pobedila je Marija Tancik iz Šida , drugo mesto pripalo je Milici Maksić iz Sombora dok je treća kroz cilj prošla Vanja Milić iz BK “Avalski soko” iz Beograda.

 

Rezultati trke u kadetskoj konkurenciji

Kod poletarki pobednik trke bila je Aleksandra Pavasović iz BK “S TEAM” iz Sombora dok je najbrži poletarac u konkurenciji 19 vozača bio njen klupski kolega Mihajlo Stolić.

U masters kategoriji prva tri mesta osvojili su: Slobodan Radovanović (BK “Jednota” iz Šida) , Nenad Živković (BK “Sokol” iz Vinkovaca) i Nemanja Šoškić (BK “Ciklo svet Srbija” iz Beograda).

U kategoriji Paracykling kod dama i muškaraca pobede su ostvarili: Danijela Jovanović član BK “Košutnjak” iz Beograda Dejan Stošić iz BK “Ciklo svet Srbija” iz Beograda (C5) , Mihajlo Radovanović iz BK “Jednota” iz Šida (C1) i Antun Ramač iz Vinkovaca (T1)

Kup je imao i internacionalni karakter, učestvovali su klubovi iz regiona a najazapaženije rezultate kod gostiju ostvaraili su takmičari iz Hrvatske.