XS
SM
MD
LG

Uspješno organizovana akcija "Jedan dan više za odbojku"

Prema preeliminarnim informacijama u razvojnom projektu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) „Jedan dan više za odbojku“ učestvovalo je oko 4800 osoba (odbojkaša/odbojkašica, rekreativaca, prosvjetnih radnika i djece iz osnovnih i srednjih škola, dječaka i djevojčica iz škola sporta, itd.) iz 25 gradova širom Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz kancelarije Odbojkaškog saveza BiH (OS BiH).

Odbojkaški klub invalida Banjaluka

Oko 450 odbojkaških utakmica odigrano je u pedesetak školskih/sportskih dvorana. Prema riječima predsjednika OS BiH Milutina Popovića manifestacija je u potpunosti opravdala očekivanja.

"Odbojku su igrali profesionalni igrači i rekreativci svih uzrasnih dobi, predstavnici drugih sportova, a u akciju su se uključile čak i osobe sa invaliditetom, predstavnici Odbojkaškog kluba invalida Banjaluka", rekao je Popović.

On je podsjetio da OS BiH na ovaj način podržava akcije i projekte koje realizuje CEV i time opravdava podršku koju je do sada imao u realizaciji projekata podrške klubovima iz BiH i odbojkaškom savezu.

U Evropi je u okviru manifestacije „Jedan dan više za odbojku“ učešće uzelo preko 49000 osoba iz 28 zemalja članica Evropske odbojkaške konfederacije (od ukupno 55 zemalja). Utakmice su odigrane u 551 gradu na preko 900 različitih lokacija. Odigrano je oko 4500 odbojkaških utakmica.