XS
SM
MD
LG

Šansa za prve evropske bodove

Evropsku sezonu Partizan Rajfajzen nastavlja u subotu. U trećem kolu Lige šampiona prekosutra od 18 časova dočekuje turskog prvaka Galatasaraj, koji sa klupe vodi Igor Milanović.

Partizan i Galatasaraj su se u poslednje tri sezone šest puta sastajali u Ligi šampiona. Tradicija je na strani crno-belih. Postigli su četiri pobede, jedan meč završen je nerešeno, a u jednom susretu Galatasaraju su pripala sva tri boda. Treće kolo LŠ 2015/16. srpski i turski prvak dočekuju bez bodova.


–Porazi od Solnoka i Pro Reka su realnost, sada je pred nama utakmica u kome bi mogli da se nadamo povoljnom rezultatu – istakao je Aleksandar Šoštar, predsednik kluba, na današnjoj konferenciji za medije.– Dosadašnji rezultati između Partizana i Galatasaraja ništa ne znače, trudićemo se da pružimo maksimum, očekujem dobru utakmicu, pa pozivam sve poklonike vaterpola da u subotu dođu na Banjicu.

Vladimir Vujasinović, trener crno-belih, uoči duela sa timom iz Istanbula kaže:

–Utakmicom sa Jadranom iz Herceg Novog u osmom kolu Regionalne lige ušli smo u seriju važnih mečeva. Taj susret smo izgubili, ali smo se sa gostovanja Mornaru i Jadranu u Splitu u Regionalnoj ligi vratili sa svih šest bodova. Pred nama su do kraja godine još dve utakmice u Ligi šampiona, sa Galatasarajem i mađarskim OSC-om, obe na Banjici, u kojima imamo šanse za bodove, a u međuvremenu i finalni turnir Kupa Srbije.

O susretu sa Galatasarajem Vujasinović je kazao:

–Galatasaraj je ove sezone preuzeo Igor Milanović, koji sigurno nema lak zadatak u turskom timu, ali mislim da je uspeo da napravi neki pomak. Dobro se poznajemo, nedavno smo sparingovali sa Galatasarajem u Istanbulu. Imamo ekipe sličnog kvaliteta, a očekujem da će pobediti onaj tim koji više bude želeo pobedu, koji se više bude pridržavao dogovora. Nadam se da ćemo to biti mi – optimista je Vujasinović.

Turski prvak je dosta promenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu, otišlo je nekoliko srpskih igrača Srđan Aksentijević, Filip Kljajević, Mihajlo Koroija.

–Sadašnja ekipa Galatasaraja je malo slabija nego prošle sezone. Igru im nose vrhunski igrači naš Slobodan Nikić, Crnogorci Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković, Nikola Vukčević, na golu je Miloš Šćepanović. Ostali prvotimci su uglavnom mlađi igrači, turski reprezentativci, ali treba im još vremena da dostignu vrhunski nivo. Međutim za nas Galatasaraj nikako nije lak protivnik. U svakom slučaju nadamo se pobedi koja bi za našu mladu ekipu bila izuzetan uspeh.

Šoštar i Vujasinović su se osvrnuli i na probleme koji već dugo prate sedmostrukog prvaka Evrope. Jedan od njih su uslovi za trening. Zbog problema sa grejanjem vode prvi trening po povratku iz Splita je otkazan, prvotimci crno-belih su potom radili u bazenu Zavoda za sport. Ipak, Vujasinović veruje da će se, kao i do sada i stručni štab i ekipa uspeti da se izdignu iznad svih problema i da će svi pružiti maksimum i u predstojećoj seriji važnih utakmica.

Centar Partizana Marko Manojlović, koji je sa četiri gola pružio odličnu partiju u utakmici sa Jadranom u nedelju, pred treće kolo LŠ ističe:

–Šest bodova u Splitu nam je ulilo novo samopouzdanje, a svi problemi van bazena nam daju dodatni motiv da se skupimo i pružimo maksimum. Galatasaraj je za nas ozbiljan protivnik, a biće nam lakše uz navijače, podrška sa tribina posebno mnogo znači mladoj ekipi.

Ulaznice za subotnji duel koštaju 250 dinara za tribine i 500 za parter.


20 .kolo RVL - A1
Primorje EB 15 : 4 Vojvodina
HAVK Mladost 11 : 7 Radnički
BVK Crvena zvezda 0 : 5 Mornar BS
Partizan Raiffeisen 15 : 5 OVK POŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jug CO 18 17 0 1 51
2 Primorje EB 18 17 0 1 51
3 Jadran Carine 18 14 0 4 42
4 HAVK Mladost 18 9 2 7 29
5 Partizan Raiffeisen 18 8 3 7 27
6 Mornar BS 18 7 1 10 22
7 Radnički 18 3 4 11 13
8 Vojvodina 18 4 0 14 12
9 OVK POŠK 18 3 2 13 11
10 BVK Crvena zvezda (-12) 18 2 0 16 -6