XS
SM
MD
LG

Nakon startnog poraza Nais gostuje Jadranu

U drugom kolu Jadranske A2 lige niški vaterpolisti gostuju Jadranu u Splitu, a ta utakmica je na programu u subotu 31. oktobra od 18 sati.

Nakon poraza od Budve u gostima niški vaterpolisti imali su pauzu u prvenstvu zbog odustajanja Branika iz Slovenije, a 18 dana posle prvog meča u Jadranskoj A2 ligi, Nais gostuje Jadranu, jednom od favorita za ulazak u viši rang.

Neugodna su ekipa, mnoge jake ekipe su bile poražene u Splitu prošle sezone. Čeka nas iskusan protivnik koji je igrao međunarodna takmičenja. Moramo da pokušamo da nadomestimo svoju mladost i neiskustvo, ali i neuigranost. Naše je da postavimo ritam i dobro da otvorimo utakmicu i na konto toga da se nadamo povoljnom rezultatu - rekao je Marko Blagojević, trener Naisa.

vk-nais-nis.jpg

Vaterpoliste Naisa opet čeka dug put; foto: Vanja Keser

O Jadranu, koji je u prvom kolu bio bolji od Katara sa 13:6, stručni štab Naisa zna mnogo. Radi se o nekadašnjem dvostrukom osvajaču Lige šampiona.

Centar Boris Pavlović je pre tri godine sa Primorcem osvojio Ligu šampiona, bio treći centar hrvatske reprezentacije. Imaju dosta iskusnog golmana i imaćemo problema da sa leve i desne strane zaustavimo šuteve Nikole Miloradića i Hrvoja Koljanina koji su se najviše istakli do sada - priča trener Nišlija.

Zbog radova na bazenu Čair niški vaterpolisti već skoro dva meseca treniraju u Leskovcu, a svakodnevno putovanje ostavlja trag na sastav ekipe, kaže Blagojević.

Neki igrači su spremni, neki nisu. Oni koji nemaju školske obaveze su spremni, ostali su delimično jer treniraju jednom nedeljno. Što se koncepcije treninga tiče, sve je ad hok, zavisno od brojnog stanja. Smatram da je moja ekipa bolja od toga što će pokazati kada se budemo vratili na niški bazen i trenirali dva puta dnevno - dodaje Blagojević.

Ekipa Naisa kreće put Hrvatske sutra uveče autobusom, a povratak je zakazan nakon odigrane utakmice.


14 .kolo RVL - A2
Nais 11 : 10 Medveščak
Jadran ST 11 : 6 Solaris
Budva 11 : 10 VA Cattaro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jadran ST 12 10 1 1 31
2 Budva 12 8 1 3 25
3 Solaris 12 7 2 3 23
4 Primorac 12 4 3 5 15
5 Medveščak 12 4 1 7 13
6 VA Cattaro 12 2 3 7 9
7 Nais 12 1 1 10 4