XS
SM
MD
LG

Kadetkinje Vojvodine pregazile Spartak
Koliko su seniorke subotičkog Spartaka dominantne već dugi niz godina, toliko je izvesno, da će za par godina, njihov primat biti na ozbiljnom iskušenju. Naime, mlađe kategorije novosadske Vojvodine pokazuju da su neprikosnovene i da im na prostorima Srbije, nema premca. Potvrdu svega prethodno izrečenog, osetile su danas, na svojoj koži Subotičanke, koje su novosadske „pčelice“, naprosto demolirale, rezultatom 9:0. Fudbal koji su prikazale ove devojčice, koje imaju između 12 i 14 godina, zaslužuje sve pohvale i prava je šteta, što na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Subotici, nije bilo više svedoka vojvođanskog derbija, koji je, ispostavilo se to, derbi samo na papiru. Bespomoćne mlade Spartakove „golubice“, bile su samo neme statistkinje u predstavi, „Fudbal u 9 lekcija“.

Novosađanke su od samog starta pokazale da se jedino one pitaju na terenu. Subotičanke su imale pozitivan rezultat svega 3 minuta, a onda ih je prvim golom „načela“ Živana Stupar. Već nakon četvrt časa, u mreži domaćih, izbrojali smo četiri lopte. Dušica Petrović sa dva i Nikolina Plavšić, sa jednim golom, već tada su zapečatile sudbinu Spartaka. Napadi Vojvodine ređali su se u talasima, pa je do kraja prvog poluvremena, rezultat bio 0:7. Ponovo su mrežu pogađale Plavšićeva i Petrovićeva, a pridružila im se i brzonoga Teodora Miljković.

Tokom prvih 35 minuta, igračice Spartaka su, samo jednom ozbiljnije zapretile gošćama, ali je Tatjana Perenčević, lako sačuvala svoju mrežu.

Drugo poluvreme bilo je mnogo manje stresno za „plave golubice“, koje su u tom periodu primile samo dva gola. Trener Novosađanki, Nemanja Savić, pružio je šansu svim igračicama sa klupe, a pri tom, načinio i neke rokade u pozicijama na terenu, pa u tim činjenicama leži razlog što rezultat nije bio izražen većim brojem golova u mreži Subotičanki.

Do kraja utakmice, u strelce se, po treći put, upisala Nikolina Plavšić, a gol na svoj konto, dodala je i Milica Denda.

RAZVOJNA LIGA SRBIJE ZA KADETKINJE: ŽFK SPARTAK-ŽFK VOJVODINA  0:9 (0 : 7)



Kikinda 11 : 2 Polet
Spartak 0 : 9 Vojvodina
Sremice 2 : 0 Stajićevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 4 4 0 0 12
2 Sremice 4 3 1 0 10
3 Spartak 4 2 1 1 7
4 Kikinda 4 1 0 3 3
5 Polet 4 1 0 3 3
6 Stajićevo 4 0 0 4 0